"Pelicans" ģenerālmenedžeris noliedz, ka Viljamsona traumu izraisījis viņa lielais svars

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zions Viljamsons.
Zions Viljamsons. Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās baksetbola asociācijas (NBA) kluba Ņūorleānas "Pelicans" ģenerālmenedžeris Deivids Grifins noliedzis, kas šī gada drafta pirmā numura Zaiona Viljamsona traumu jaunās sezonas priekšvakarā būtu izraisījis sportista lielais svars.

Viljamsonam ir traumēts menisks, tāpēc viņam nesen tika veikta labā ceļgala operācija. Prognozēts, ka basketbolists sezonas sākumā izlaidīs pusotru vai pat divus mēnešus.

Jau pirms Viljamsona draftēšanas tika izteiktas bažas par viņa lielo ķermeņa svaru, ņemot vērā viņa salīdzinoši nelielo augumu. Viljamsons ir 198 centimetrus garš un 129 kilogramus smags.

Tiesa, "Pelicans" vienības ģenerālmenedžeris Grifins publiski noliedzis, kas Viljamsona traumas iemesls ir lielā svara ietekme uz ceļgaliem un locītavām.

"Viņš nav sliktā formā. Šim puikam ir tāds ķermenis un meistarība, ar ko mēs tikai vēl mācāmies apieties. Viņam ir tikai 19 gadu, bet viņš ļoti strauji pieņemas svarā pēc treniņiem. Viņa muskuļu masa aug ārkārtīgi strauji. Mums ir jāiemācās ar to tikt galā," sacīja Grifins.

Savukāt bijušais NBA basketbolists Treisijs Makgredijs intervijā ESPN izteicies, ka Viljamsonam noteikti nākotnē jāsamazina sava ķermeņa svars.

"Viņš nav sliktā formā. Viņš vienkārši ir parāk liels. Ja Zaions vēlas aizvadīt ilgu NBA karjeru, katru sezonu nospēlējot visas 82 spēles, tad viņam ir jānomet vismaz desmit kilogrami no sava svara," savu viedokli pauda Makreidijs.

19 gadus vecais Viljamsons piedalījās četrās NBA pirmssezonas pārbaudes spēlēs, kurās viņš vidēji laukumā pavadīja 27,2 minūtes, guva 23,3 punktus, izcīnīja 6,5 atlēkušās bumbas un pārtvēra 1,5 bumbas.

Viljamsons pārbaudes mačos izcēlās ar lielisku metienu precizitāti - 71% gadījumos viņa raidījums bija grozā.

"Pelicans" šosezon NBA jauno spēlētāju draftā Viljamsonu izvēlējās ar 1. numuru.

Viljamsons iepriekš pārstāvēja Djūka Universitātes komandu, kuras sastāvā pagājušajā sezonā Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā viņš vidēji mačā guva 22,6 punktus un izcīnīja 8,9 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu