Fetelam atskaitīti divi soda punkti, bet tāpat to ir vairāk nekā citiem F-1 pilotiem

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastjans Fetels
Sebastjans Fetels Foto: SIPA/Scanpix

Pirms nedēļas nogalē gaidāmā 18.posma Pirmās formulas (F-1) sacīkstēs divus soda punktus zaudējis Vācijas pilots Sebastjans Fetels, kuram iepriekš trūka vien trīs soda punkti, lai saņemtu vienu sacīkšu diskvalifikāciju.

Fetelam šobrīd ir septiņi soda punkti, jo divus viņš zaudēja noilguma dēļ. F-1 sacīkšu noteikumi paredz, ka saņemtie soda punkti tiek ņemti vērā veselu gadu, bet pēc tam tie dzēšas.

Lai arī tie bija iepriecinoši jaunumi četrkārtējam pasaules čempionam, Fetels aizvien vēl ir soda punktiem bagātākais F-1 pilots. Ja pilots 12 mēnešu laikā nopelna 12 soda punktus, viņam automātiski tiek piešķirta vienu sacensību diskvalifikācija.

32 gadus vecais pilots trešdaļu no soda punktiem ieguva pagājušajā mēnesī Itālijā, tādējādi viņam arī nākamsezon nāksies uzmanīgi sekot līdzi savām darbībām. Fetels Moncas trasē ietriecās Lensa Strola automašīnā, par ko nopelnīja trīs soda punktus.

Lūiss Hamiltons šīs sezonas 17 posmos iekrājis 338 punktus, kamēr Valteri Botasam ir 274 punkti. Trešais ar 221 punktu ir Šarls Leklērs, bet pa 212 punktiem ir Maksam Verstapenam un Fetelam.

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis 12 no 17 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet Singapūras posmā panākumu svinēja Fetels.

F-1 sacīkstēs šosezon palikuši vairs tikai četri posmi. Šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīta Meksikas "Lielās balvas" izcīņa, novembra sākumā 19.posms paredzēts ASV, divas nedēļas vēlāk piloti spēkosies Brazīlijā, bet sezonas pēdējās sacīkstes paredzētas Apvienotajos Arābu Emirātos, kas norisināsies novembra beigās un decembra sākumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu