NBA karjeras rekordi: kādos rādītājos Porziņģis nav pārspējis Biedriņu? (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Andris Biedriņš
Kristaps Porziņģis un Andris Biedriņš Foto: AFP/AP/Scanpix/TVNET kolāža

Pirms 15 gadiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos soļus spēra Andris Biedriņš. Karjeras beigu daļa viņam nebija veiksmīga, tomēr Latvijas basketbolists ir atstājis pēdu nospiedumus šajā līgā, atzīmējoties ar statistikas rādītājiem, kas Kristapam Porziņģim pagaidām nav bijis pa spēkam.

Biedriņš laika posmā no 2004. līdz 2014. gadam NBA aizvadīja 10 sezonas - 9 no tām Goldensteitas "Warriors" komandā, bet noslēdzošo Jūtas "Jazz". Latvietis basketbola elitē debitēja vien 18 gadu vecumā, taču karjeru noslēdza jau 28 gados.

Pašlaik 33 gadus vecais Biedriņš karjeras laikā NBA regulārajā čempionātā aizvadīja 516 spēles, vidēji mačā izceļoties ar 6,3 gūtiem punktiem, 7,0 atlēkušajām bumbām un 1,1 bloķētu metienu. Viņam bija atsevišķas spilgtas spēles un arī kopumā veiksmīgas sezonas.

2008. gada 27. janvārī Biedriņš guva 11 punktus un izcīnīja 26 atlēkušās bumbas. Otrais no šiem statistikas rādītājiem ir viņa karjeras rekords.

Protams, Porziņģis salīdzinājumā ar Biedriņu vairāk ir punktu guvējs nekā cīnītājs pie groziem. Tomēr viņš atlēkušo bumbu rādītājā pagaidām krietni atpaliek no sava tautieša. Porziņģa karjeras rekords ir 15 atlēkušās bumbas. Ar šādu rādītāju NBA viņš ir izcēlies divās spēlēs.

Biedriņa karjeras rekords cīņā pie pretinieku groza ir 10, bet aizsardzībā 20 atlēkušās bumbas. Porziņģis šajos rādītājos atpaliek mazāk - attiecīgi 9 un 13.

Savukārt bloķētajos metienos Porziņģim un Biedriņam rekordi ir vienādi. Viņi katrs vienas spēles laikā pretinieku metienus apturējuši 7 reizes. Tiesa, Porziņģim bijušas trīs šādas spēles, bet Biedriņam divi mači.

Porziņģa karjeras rekords ir 5 pārtvertas bumbas vienā spēlē. Arī Biedriņš spējis pretiniekus "apzagt" tikpat reižu vienā spēlē.

Karjeru noslēgušais basketbolists trijos NBA mačos izcēlās ar 5 pārtvertām bumbām, bet Porziņģis šādu rādītāju sasniedzis tikai vienreiz.

Rezultatīvās piespēles vienā mačā Biedriņš izdarījis vairāk nekā Porziņģis.

2009. gada 7. janvārī Biedriņš 8 reizes rezultatīvi asistēja partneriem, turklāt guva 12 punktus un izcīnīja 17 atlēkušās bumbas.

Porziņģim karjerā ir vairākas spēles, kurās viņš veicis 4 rezultatīvas piespēles.

Biedriņa antirekords ir 7 kļūdas vienā spēlē. Savukārt Porziņģis vienā NBA mačā nav pieļāvis vairāk par 5 kļūdām, taču šāds skaits kļūdu viņam bijis 10 spēlēs.

2006./07. gada sezonā Biedriņš piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs. Porziņģim traumu dēļ nav izdevies aizvadīt pilnu sezonu pamatturnīrā.

Porziņģa karjeras rekords ir 40 gūti punkti. Šajā rādītājā viņam izdevies apsteigt Biedriņu, kuram rezultatīvākā NBA karjeras spēle bija 31 punkts.

Biedriņš karjeras laikā trāpīja tikai 50% soda metienu. Vienā spēlē viņa rekords ir 9 precīzi "sodiņi" 10 metienos. Savukārt Porziņģim lielākais skaits trāpīto soda metienu vienā spēlē ir 10.

10 sezonās Biedriņš divas reizes grozam uzbruka no pozīcijām aiz trīspunktu līnijas, taču abi mēģinājumi bija nesekmīgi. Porziņģa rekords ir 6 precīzi tālmetieni vienā spēlē.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu