"Jelgavas" futbolisti palīdz saglabāt RFS cerības uz čempiona titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Jelgavas" futbolisti
"Jelgavas" futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Riga" komanda trešdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas pārceltajā 28.kārtas spēlē nespēja uzvarēt "Jelgavu", atstājot teorētiskas izredzes uz čempiontitulu arī "Rīgas Futbola skolai" (RFS). 

Mačs Zemgales Olimpiskā centra stadionā aizritēja ar nelielu mājinieku pārsvaru. 13.minūtē Ņikita Ivanovs mēģināja pārmest bumbu pāri viesu vārtsargam Robertam Ozolam, bet 36.minūtē pēc centrējuma sita garām vērtiem. Savukārt 28.minūtē par simulāciju, krītos pretinieku soda laukumā, dzelteno kartīti saņēma mājinieku pussargs Igors Kozlovs.

55.minūtē vēl viena iespēja gūt vārtus bija Ivanovam, taču arī šoreiz rezultāts uz tablo palika 0:0.

Nākamā iespēja tikt pie čempionu titula "Riga" futbolistiem būs pēc nedēļas "Skonto" stadionā, kad pretiniekos būs tiešais konkurents RFS.

Vēl 2015.gadā "Riga" ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo" triumfēja Latvijas pirmajā līgā, iegūstot iespēju debitēt virslīgā. Pirmajā sezonā galvaspilsētas klubs bija piektais, otrajā izcīnīja trešo vietu, bet pērn uzvarēja gan čempionātā, gan Latvijas kausā. Iepriekšējā sezonā komandu titulus izcīnīja ar Viktoru Skripņiku pie stūres, bet šogad teju visu sezonu vienību vada Mihails Koņevs.

Rīgas komanda iepriekšējā mačā viesos ar 1:2 piekāpās "Ventspilij" un pārtrauca savu teju četrus mēnešus ilgo bezzaudējumu sēriju virslīgā. Neizcīnītā uzvara Ventspilī un RFS pēdējo kārtu lieliskais sniegums pagaidām liedzis "Riga" komandai nodrošināt čempiontitulu.

Savukārt "Jelgavas" komandai sezonas griezumā bijis nestabils sniegums, bet iepriekšējā spēlē ar 5:2 tika sagrauts Jūrmalas "Spartaks". Izlašu pauzē Zemgales vienība pārbaudes mačā ar 2:1 pārspēja Krievijas premjerlīgas klubu Tulas "Arsenal".

Jelgavniekiem gan šonedēļ priekšā svarīgāka spēle, jo turpat Zemgales Olimpiskā centra stadionā sestdien notiks Latvijas kausa fināls, kurā "aļņi" mēros spēkus ar RFS. Tā kā "Jelgava" vairs nepretendē uz pirmo četrinieku, uzvara kausa finālā nozīmēs ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja "Riga", otrajā aplī rezultāts bija neizšķirts 1:1, bet trešajā aplī pārāki ar 1:0 bija "Jelgavas" futbolisti, kuriem uzvaru kompensācijas laikā izrāva Ņikita Ivanovs.

Ar 61 punktu 29 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 41 punkts 29 mačos ir "Spartaks" un "Valmiera Glass"/ViA vienībām. Tikmēr 35 punktus 29 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 33 punkti ir "Jelgavai", 27 punkti 29 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu