Dončičs par Porziņģi: Viņš aizvadīja apbrīnojamu atgriešanās spēli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaprs Porziņģis
Kristaprs Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaprs Porziņģis un Luka Dončičs kopā guva 57 punktus, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas atklāšanas spēlē ar 108:100 pieveikt Dāvja Bertāna pārstāvēto Vašingtonas "Wizards". Talantīgais slovēnis uzskata, ka Porziņģis pēc smagā savainojuma sadziedēšanas aizvadīja apbrīnojamu atgriešanās spēli un kļūs arvien labāks spēlētājs. 

"Ņemot vērā, ka Porziņģis nav spēlējis pusotru gadu, viņš aizvadīja apbrīnojamu atgriešanās spēli," kluba mājas lapā citēts Dončičs. "Zinu, ka viņš kļūs tikai labāks."

Porziņģis savā pirmajā oficiālajā NBA spēlē kopš 2018. gada 7. februāra iemeta 23 punktus un savāca četras atlēkušās bumbas zem groziem. Savukārt Dončičs pretinieka grozā raidīja 34 punktus, par diviem atpaliekot no savas karjeras rezultativitātes rekorda. 

"Gribēju būt agresīvs," norādīja Porziņģis. "Joprojām gribu vairāk uzbrukt grozam. Iemetu pāris soda metienus un pamazām iegāju spēles ritmā. Šis nav sprints, bet gan maratons, un zinu, ka esmu spējīgs to turpināt."

"Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails iepriekš norādīja, ka Porziņģim tiks dotas arī atpūtas dienas, lai ceļgals nepiedzīvotu pārāk lielu slodzi. 

"Pagājis ilgs laiks, kopš nespēlēju," sacīja Porziņģis. "Laukumā jutos ļoti labi. Priecājos, ka esmu atgriezies, un gaidu sezonas turpinājumu."

Porziņģis paslavēja arī Dončiču, kurš no tālās distances iemeta četrus no izpildītajiem deviņiem metieniem. 

"Domāju, viņš aizvadīja patiešām labu spēli, bet arī domāju, ka mums kā komandai jākļūst labākai, nekā bijām šīsdienas spēlē. Mums ir milzīgas izaugsmes iespējas," uzskata Porziņģis. 

ESPN apskatnieki pirms sezonas "Mavericks" komandai vietu spēcīgāko astoņu komandu vidū Rietumu konferencē nav atvēlējuši. Tas nozīmē, ka neparedz dalību izslēgšanas spēļu turnīrā. 

Bertāns savā debijas spēlē "Wizards" kreklā iemeta septiņus punktus. 

"Domāju, ka Porziņģis pēc lēnā sākuma pamazām iespēlējās un iegāja ritmā, spēlējot veiksmīgāk uzbrukumā," sacīja Kārlails. "Mums ir daudzi puiši, kuri var gūt punktus. Kāds no viņiem atrada savu spēles ritmu, kāds ne."

Naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika "Mavericks" izbraukumā spēkiem mērosies ar Ņūorleānas "Pelicans", savukārt "Wizards" viesos tiksies ar Oklahomasitijas "Thunder". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu