Kanādas hokejists par dzīvi Krievijā: Novokuzņecka ir īsta elle (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Brents Sopels
Brents Sopels Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Novokuzņeckas "Metallurg" hokejists Brents Sopels dalījies pārdomās par dzīvi Krievijā. Kanādietis no 2011. līdz 2013. gadam spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. 

"Novokuzņeckā pavadīju pusotru gadu. Tā ir īsta elle. Galvenokārt centos ēst restorānos, ir tur dažas vietas. Kad devos uz pārtikas veikalu, tur bija žurka, kas svēra kādus četrus kilogramus. Vairs tur negāju," "Spittin Chiclets" podkāstā sacīja Sopels. 

2010. gadā viņš Čikāgas "Blackhawks" sastāvā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju. 

"Protams, Krievija spēcīgi atšķiras no Ziemeļamerikas. Pēc tā, ko es redzēju Krievijā, sapratu, cik labi ir dzīvot ASV. Tur ir daudz miljonāru, bet pārējie cilvēki dzīvo nabadzībā. Uz ielas satiku sirmgalvi, kura pavadā veda govi. Tas ir veids, kā izdzīvot. Ir lielas kultūras atšķirības. Reiz palīdzēju meitenei pieturēt durvis, jo viņai rokas bija aizņemtas ar iepirkumu maisiņiem. Viņa uz mani paskatījās tā, it kā es viņu gribētu nogalināt," stāstīja Sopels. 

Sopels KHL čempionātā kopumā aizvadīja 94 spēles, kurās izcēlās ar sešiem vārtu guvumiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. 

"Jāsaka gan, ka Krievijā man maksāja vairāk nekā NHL," neslēpa šobrīd 42 gadus vecais kanādiešu aizsargs, kurš ir noslēdzis savu profesionāļa karjeru. 

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu