Tortorella: Merzļikins turpina trenēties un gaida savu iespēju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pirmā vārtsarga lomu ir izcīnījis soms Jūnass Korpisalo, savukārt Latvijas hokejists Elvis Merzļikins turpina trenēties un gaida savu iespēju tikt atkal laukumā, norādīja vienības galvenais treneris Džons Tortorella.

Merzļikins savā NHL debijas sezonā pagaidām ir aizvadījis divas spēles. Pirmajā viņš ielaida septiņus vārtus, bet otrajā mačā trīs ripas. Šīs abas spēles "Blue Jackets" komanda zaudēja.

"Pirmā spēle viņam bija neveiksmīga, bet otrajā viņš nospēlēja jau daudz labāk. Elvis ir ļoti progresējis. Viņš turpina trenēties un gaida savu iespēju," pastāstīja komandas stūrmanis.

"Blue Jackets" šosezon aizvadījusi deviņas spēles, no kurām septiņās vārtus sargājis Korpisalo. Viņš arī palīdzējis komandai tikt pie četrām uzvarām.

Tortorella pirms sezonas solīja, ka abiem vārtsargiem būs iespēja cīnīties par pirmā numura lomu. Sezonas ievadā vadošā vārtsarga pozīciju izcīnījis Korpisalo.

"Korpi (Korpisalo) ir uzvarējis cīņā par pirmā numura pozīciju. Uzskatu, ka viņš spēlē ļoti labi," sacīja Tortorella.

"Viņš ir spēlējis pietiekami labi, lai iegūtu pirmā numura pozīciju. Visi cenšas sagrābt pirmo pozīciju. Viņš ir paveicis labu darbu, pēdējā laikā spēlējis stabili," treneris turpināja slavēt Korpisalo.

Nākamo spēli "Blue Jackets" aizvadīs naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika plkst. 2.00) savā laukumā pret Karolīnas "Hurricanes".

Tortorella ceturtdien preses konferencē atklāja, ka "Blue Jackets" vārtus šajā mačā sargās Korpisalo.

"Blue Jackets" ar 10 punktiem 9 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā, kur "Hurricanes" atrodas 4. pozīcijā ar 12 punktiem.

Pašlaik 25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā divās spēlēs vidēji ielaidis piecus vārtus un atvairījis 86,3% pretinieku metienu.

Savukārt 25 gadus vecais Korpisalo septiņās spēlēs vidēji zaudējis 2,7 vārtus un atvairījis 90,5% pretinieku metienu.

Korpisalo šī ir pirmā NHL sezona kā komandas pirmajam vārtsargam, jo iepriekš vairākus gadus "Blue Jackets" pirmais numurs bija krievs Sergejs Bobrovskis, kurš karjeru turpina Floridas "Panthers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu