Pauls Jonass: Pirmajā līkumā, aplī ir jābūt nedaudz dullam. Jāmauc uz maksimumu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas 20. epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis Latvijas labāko motokrosa braucēju Paulu Jonasu, kurš pagājušajā sezonā debitēja prestižākajā MXGP klasē. 

Jonass pagājušajā sezonā piedzīvoja debiju MXGP klasē. Atsevišķos braucienos viņš sešas reizes iekļuva labāko trijniekā, četras reizes finišējot otrais un divreiz – trešais.

"Uz mocīša pirmo reizi uzkāpu, kad man bija pieci gadi. Tas bija ļoti sen. Sākumā braucu prieka pēc. Piedalījos dažās sacensībās, bet pārsvarā braucu treniņos kopā ar tēti. Kopš astoņu gadu vecuma sāku vairāk strādā profesionāli. Divas reizes nedēļā braucu uz Liepāju uz fiziskās sagatavotības treniņiem, kur es darīju visu. Vēlāk braukāju uz Ventspils olimpisko centru, lēkāju pa batutiem, lai dabūtu koordināciju un varētu savākt ķermeni," pastāstīja Jonass. 

Viņš ļoti daudz strādājis pie līdzsvara vingrinājumiem. Jonass var nostāties uz medicīnas bumbas un izpildīt pietupienus. 

"Divreiz nedēļā eju pie fizioterapeita, reizi mēnesī nododu asins analīzes. Slodze ir pārdabiska. Trīs četras reizes nedēļā mēs braucam ar moci, kas ir četras ar pusi līdz sešas stundas nedēļā, kad esmu uz motocikla, bet vairāk laika pavadu minoties, skrienot. Ziemas periodā vairāk esmu zālē, veicot visādus vingrinājumus," teica Jonass. "Vidēji dienā es trenējos četras piecas stundās. Tas ir sagatavošanās periodā, sezonas laikā treniņi nav tik daudz."

Pirms Jonass nonāca MXGP, viņš brauca MX2 čempionātā, kļūstot arī par pasaules čempionu. 

"Pirms sezonas galvenais uzdevums bija atgūt veselību, kārtīgi sagatavoties un iekrāt pieredzi MXGP kasē ar lielo motociklu. Pirmajos četros posmos es vienkārši braukāju un centos iegūt pieredzi. Itālijā pirmo reizi uzkāpu uz pjedestāla. Sajūtas bija tāda, ka nesapratu, kas jādara," sacīja Jonass. 

Viņš pastāstīja, ka "Rockstar Energy Husqvarna" komandā ir labas attiecības ar lietuviešu motokrosistu Arminu Jasikoni. Viens otru atbalsta. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu