Rīgas "Dinamo" uzvar Minskā un atstāj pēdējo vietu KHL (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā viesos ar 2:1 (1:1, 1:0, 0:0) pārspēja Minskas "Dinamo", pametot pēdējo vietu līgā.

Rīdziniekiem vārtus guva Kārters Eštons un Daniels Bērziņš, bet vārtsargs Aleksanders Salāks atvairīja 36 no 37 pretinieku mestajām ripām.

Latvijas kluba hokejisti šajā mačā bloķēja 22 metienus, septiņreiz ripas ceļā guļoties Kristapam Sotniekam, kurš viesu rindās tika atzīts par labāko spēlētāju.

Tikmēr mājinieki bloķēja tikai vienu metienu, tiesa, Rīgas hokejisti pa vārtiem meta vien 14 reizes.

Mačs sākās straujā tempā un jau sestajā minūtē ripu Salāka sargātajā cietoksnī raidīja Jevgeņijs Koviršins, kuru rīdzinieki atstāja nepieskatītu pie saviem vārtiem. Latvijas komanda savu pirmo vairākumu iesāka vētraini, kā rezultātā 15.minūtē pēc Laura Dārziņa metiena ripa trāpīja pa Eštonu, no kanādieša ķermeņa ielidojot vārtos. Viesi turpināja aktīvo spēli un nedaudz vēlāk Bērziņš meta no asa leņķa un trāpīja pa vārtu stabiņu.

Otro periodi Rīgas klubs iesāka vairākumā, un tikai mājinieku vārtsargs Jūnass Enrūts pēc Dārziņa metiena glāba minskiešus no zaudētiem vārtiem. Spēles nogriežņa turpinājumā ciemiņiem no Latvijas bija vēl viena iespēja spēlēt vairākumā, taču ātri tika pārkāpti noteikumi un komandas cīņu turpināja ar četriem laukuma spēlētājiem katra. Turpinājumā daudz darba bija abiem vārtsargiem, kuri ar savu lielisko spēli neļāva nevienai komandai pārņemt vadību. 

Līdzīgi, kā perioda pirmajā pusē, arī otrajā desmitminūtē Rīgas komandas vairākumā noteikumus pārkāpa Eštons, turklāt trešdaļas beigās viesiem nācās spēlēt mazākumā. Tajā Rīgas hokejisti pašaizliedzīgi bloķēja vairākus pretinieku metienus un nosargāja savus vārtus neskartus. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Minskas vienība kļūdījās savā aizsardzības zonā, ripu ieguva rīdzinieki un Bērziņš panāca 2:1. 

Spēles trešajā nogrieznī spēles temps kritās, bet tā pirmajās piecās minūtēs rīdzinieki tomēr parūpējās par vienu bīstamu uzbrukumu, kura veiksmīgu noslēgumu iztraucēja Enrūts. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām Latvijas komandu mazākumā atstāja Nerijus Ališausks, turklāt laukuma saimnieki nomainīja vārtsargu pret sesto spēlētāju. Ātri vien pretinieki noklaudzināja Salāka sargāto vārtu pārliktni, taču turpinājumā mazākums tika izturēts un svinēta minimāla uzvara ar 2:1.

Trešdien rīdzinieki savā laukumā ar 2:0 pārspēja Čelabinskas "Traktor", izcīnot otro "sauso" panākumu šosezon. Tikmēr Minskas klubs pēdējā mačā ar 1:2 "bullīšos" piekāpās Nursultanas "Baris".

Abas komandas savu šosezon pirmo savstarpējo spēli aizvadīja 9.oktobrī, kad rīdzinieki mājās svinēja uzvaru ar 3:2.

Minskas komanda šobrīd atrodas uz neveiksmju līnijas, jo pēdējos septiņos mačos piedzīvoti zaudējumi.

Pēc šī mača Rīgas "Dinamo" dosies pie Maskavas "Spartak", kurā spēlē Mārtiņš Karsums un Kaspars Daugaviņš, bet nākamajā otrdienā rīdzinieki atgriezīsies uz vienu mājas spēli ar Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Rīgas klubs ar 16 punktiem 21 spēlē ieņem priekšpēdējo, 12.vietu Rietumu konferencē, bet Minskas hokejisti tikpat punktus iekrājuši 20 dueļos. Latvijas komandai ir vairāk uzvaru pamatlaikā, tāpēc tā turnīra tabulā ir augstāk.

Abi klubi KHL čempionātā savā starpā tikušies 42 reizes, rīdziniekiem pamatlaikā izcīnot 18 panākumus, bet vēl trīs reizes uzvara gūta papildlaikā vai "bullīšos". Tāpat komandas savā starpā aizvadījušas 12 spēles ārpus KHL čempionāta, kurās septiņas reizes pārāki bija Rīgas hokejisti.

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra. 

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu