Graudiņa un Kravčenoka iegūst "Queens of the Beach" titulu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: cev.eu

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien Bulgārijas galvaspilsētā Sofijā tika kronētas par pludmales karalienēm.

Eiropas volejbola konfederācijas (CEV) rīkotajā balvu pasniegšanas ceremonijā Graudiņai un Kravčenokai piektdien pasniedza "Queens of the Beach" apbalvojumu.

Graudiņa un Kravčenoka šosezon negaidīti izcīnīja zelta medaļas Maskavā notikušajā Eiropas čempionātā. Arī pasaules čempionātā, kas šogad notika Hamburgā, meitenēm teicams rezultāts - 9. vieta.

Sezonas noslēgumā viņas guva vēl vienu lielisku panākumu - kvalificējās 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. Šis ir vēsturisks panākums, jo Latvija pirmo reizi būs pārstāvēta olimpiskajās spēlēs sieviešu pludmales volejbolā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Queens of the Beach ??❤️ @cevolleyball @amoralle #beachvolleyball #cevbeach #queensofthebeach

A post shared by Anastasija Kravčenoka (@anastasija.kravcenoka) on

"Jūtamies gandarītas un esam priecīgas, ka mūsu padarīto darbu novērtē Eiropas līmenī! Šī mums būs īpaša balva. Protams, spilgtākie šīs sezonas mirkļi saistīti ar uzvarām Eiropas čempionātā un olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Uzvaras šajos turnīros mums garantēja visu laiku veiksmīgāko kopīgo sezonu, taču vienlaikus mēs pašas neaizmirstam arī sezonas neveiksmīgākos turnīrus Varšavā un Espinju, kuros mums nekas nesanāca un zaudējām daudz spēles. Šie zaudējumi mums ļāva izvērtēt, ko varam un nevaram, kā arī ļāva atrast pareizo ritmu un saprast pareizās sajūtas un mentalitāti ar kādu jāaizvada spēles laukumā. Maskavā (Eiropas čempionātā) un Ķīnā (olimpiskās kvalifikācijas turnīrā) tas mums izdevās, uz laukuma jutāmies perfekti," Latvijas Volejbola federācijas paziņojumā citētas meitenes.

"Tagad līdz novembrim mums bija pilnīga atpūta no treniņiem. Par cik esam izpildījušas lielāko mērķi - iekļūt olimpiskajās spēlēs, šobrīd esam uzstādījušas sev jaunu - nākamsezon paaugstināt mūsu komandas vietu Pasaules rangā. Tāpat mūsu komandai pievienojies fiziskās sagatavotības treneris Andris Eikens un jau novembrī pamazām liksim pamatus sezonai!"

Pasaules rangā mūsu meitenes šobrīd ieņem 22. vietu.

Savukārt par pludmales karaļiem ("​Kings of the Beach") tika kronēti Krievijas pārstāvji Oļegs Stojanovskis un Vjačeslavs Krasiļņikovs, kuri kopā spēlē tikai pirmo sezonu.

Krievijas duetam šogad izdevās triumfēt pasaules čempionātā, izcīnot ceļazīmi uz 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet Eiropas čempionātā - 9. vieta.

Stojanovskis un Krasiļņikovs uzvarēja arī Romā notikušajā Pasaules tūres finālposmā.

CEV volejbola noslēguma pasākums notiek jau piekto reizi un kļuvis par ikgadēju tradīciju. Tajā tiek apbalvoti labākie Eiropas spēlētāji, treneri un amatpersonas par sezonas sasniegumiem un ieguldījumu volejbola attīstībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu