"VEF Rīga" un "Ogre" turpina uzvaru gājienu Latvijas-Igaunijas līgā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Reuters/ScanPix

"VEF Rīga" komanda arī pēc sestdienas "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) mača Rīgā pret "Jūrmala"/"Betsafe" komandu laukumu atstāja nezaudējusi, bet bilance 6-0 ir arī "Ogrei", kas savu panākumu izcīnīja viesos.

Pirmajā no diviem sestdienas mačiem "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā (OSC) Rīgā "VEF Rīga" ar 99:71 (22:16, 23:20, 27:17, 27:18) pārspēja "Jūrmala"/"Betsafe" komandu.

Mājiniekiem 20 punktus guva Jānis Blūms, "double-double" - 16 punkti un 11 rezultatīvas piespēles - Artūram Kurucam, 12 punkti Kristapam Medisam un pa 11 punktiem Robertam Stumbrim, kuram arī sešas atlēkušās bumbas, un Lesteram Medfordam, kuram arī pa septiņām bumbām zem groziem un rezultatīvajām piespēlēm, kā arī sešas kļūdas.

Viesiem 14 punktus guva Uģis Pinete, pa desmit - Deniss Krestiņins un Pjērs Hemptons.

Pēc Edgara Jeromanova precīza divpunktnieka jūrmalnieki vienīgo reizi mačā izvirzījās vadībā pašā tā sākumā, vēlāk līgas līdervienībai arvien palielinot rezultāta starpību.

Rīdzinieki sezonu bija sākuši ar piecām pārliecinošām uzvarām un turnīra tabulā ieņem pirmo vietu. Savukārt jūrmalnieki sezonu sāka ar zaudējumu pagarinājumā "Ogrei", bet nākamajās trīs cīņās svinēja uzvaras, tajā skaitā pieveicot Igaunijas grandu Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Jau ziņots, ka Latvijas basketbola čempionvienībai "VEF Rīga" uz pārbaudes laiku pievienojies ASV dzimušais saspēles vadītājs Dešons Teilors, bet komandu pametis Ronalds Karijs, kurš atgriezies Ungārijā.

Vienlaicīgi pie sestā panākuma viesos pie Laura Blaua un Ernesta Kalves pārstāvētās Pērnavas "Sadam" tika arī "Ogre", kas svinēja uzvaru ar 81:75 (19:17, 18:12, 22:22, 22:24).

Uzvarētāju rindās ar "double-double" izcēlās Kristaps Dārgais, kuram bez 24 punktiem arī 12 atlēkušās bumbas. 13 punkti, piecas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles Rinaldam Sirsniņam, 11 punkti Rihardam Zēbergam un desmit - Nikolajam Zotovam. Savukārt Jānim Pozņakam līdz "double-double" pietrūka viens punkts - deviņi punkti un desmit bumbas zem groziem.

Mājinieku rindās Ernests Kalve 27 minūtēs un 40 sekundēs guva sešus punktus, bet Laurim Blauam četri punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Pērnavieši ne reizi spēlē neizvirzījās vadībā, bet neizšķirts šajā mačā bija divreiz - pašā spēles sākumā un 12.minūtē, kad Karls-Martins Kasks ar divpunktnieku panāca 22:22.

Ogres komanda sezonu bija sākusi ar piecām uzvarām piecās spēlēs un atradās otrajā vietā turnīra tabulā, iekrājot nedaudz sliktāku gūto un zaudēto punktu attiecību, salīdzinot ar līderi "VEF Rīga". Pērnavas basketbolisti ar trim uzvarām piecās cīņās ieņēma septīto vietu.

Ogres vienība palikusi bez viena no saviem līderiem Kaspara Bērziņa, jo pieredzējušais centra spēlētājs karjeru turpina Vienotās līgas komandā Saratovas "Avtodor".

 Trešajā mačā Mareka Jurevičus pārstāvētā Tallinas TLU/"Kalev" savā laukumā ar 73:68 (23:25, 14:10, 24:14, 12:19) pieveica "Tartu Universitāti", izcīnot pirmo panākumu piecās spēlēs šajā sezonā.

Jurevičus spēlētās 29 minūtēs un 58 sekundēs guva septiņus punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja. Viņa rēķinā arī pārķerta bumba, divi bloķēti metieni, +/- rādītājs seši un lietderības koeficients 15.

Tallinas kluba ar bilanci 1-4 pakāpās uz 11.vietu, apsteidzot savus šodienas pretiniekus.

Dienas pēdējā mačā OSC Rīgā "Latvijas Universitāte" ar 61:98 (19:22, 16:24, 12:27, 14:25) piekāpās iepriekšējas sezonas Latvijas-Igaunijas līgas čempionei "Ventspilij".

Vienīgo reizi studenti vadībā pabija pašā mača sākumā, kad pēc Rendija Feiknera precīza soda metiena rezultāts kļuva 3:2 mājinieku labā.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Renārs Birkāns, kurš gan pieļāva arī septiņas kļūdas, 15 punkti Artim Arnītim, 12 - Reinim Avotiņam. "Ventspils" komandā seši basketbolisti sakrāja vismaz desmit punktus. 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Jānim Bērziņam, kuram, laukumā esot, komanda iemeta par 20 punktiem vairāk nekā pretinieki, un kurš sakrāja efektivitātes koeficientu 31. 15 punkti Ronaldam Zaķim, 14 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Klāvam Čavaram, 13 punkti Jānim Kaufmanim, "double-double" Raienam Luteram - 11 punkti un 12 atlēkušās bumbas - un desmit punkti Mārim Gulbim.

Studenti sezonas ievadā trīs spēlēs bija tikuši pie viena panākuma, pārspējot "Tartu Universitāti" un ar bilanci 1-3 turnīra tabulā ieņem devīto vietu. Savukārt "Ventspils" aizvadītajās piecās spēlēs tikai vienā bija paklupusi, zaudējot "Ogres" vienībai, un ar 4-1 kopvērtējumā bija atrodama trešajā pozīcijā.

Arī ventspilniekiem komandā būs papildinājums - svētdien uz divu nedēļu pārbaudes laiku pievienosies Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) spēlējušais amerikānis Tīdžejs Šortss.

"VEF Rīga" ar bilanci 6-0 atrodas līgas vadībā, apsteidzot "Ogri", kam arī ir sešas uzvaras, bet "Ventspils" ar bilanci 5-1 turpina ieņemt trešo vietu turnīra tabulā. Sesto vietu ar trim uzvarām un diviem zaudējumiem ieņem Jūrmalas komanda, "Latvijas Universitāte" ar bilanci 1-3 ir desmitā, bet "Liepāja" ar 1-5 ieņem 13.vietu, par vienu vietu apsteidzot "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu, kas arī sakrājusi vienu uzvaru sešos mačos. 

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas čempionātā 2019./20.gada sezonā piedalās 15 komandas - septiņas Latvijas vienības - "Ventspils", "VEF Rīga", "Ogre", "Jūrmala"/"Betsafe", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Liepāja", kā arī astoņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "Taltech", Pērnavas "Sadam", "Valga-Valka"/"Maks&Moorits", Tallinas TLU/"Kalev" un Rakveres "Tarvas".  

No 27.septembra līdz 2020.gada 22.martam komandas sacentīsies divu apļu turnīrā. Astoņas labākās kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur sacentīsies sērijās līdz divām uzvarām. Līgas čempionus noskaidros "Final 4" turnīrā 3. un 4.aprīlī, pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu