Valmieras un Jūrmalas futbolisti virslīgā dalīs ceturto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti
Jūrmalas "Spartaks" futbolisti Foto: Eduards Petrovs/Karolīna Mazira/optibetvirsliga.lv

"Valmiera Glass"/ViA komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 34.kārtas spēlē ar "Spartaku" cīnīsies par ceturto vietu turnīra tabulā un teorētiskām iespējām piedalīties nākamā gada Eiropas līgas sacensībās un bronzas medaļām.

Mačs Vidzemes Olimpiskā centra stadionā Valmierā sāksies plkst.14, tiešraidē to translējot kanālam LTV7.

"Valmiera Glass"/ViA komanda pēdējā laikā spēlē pēc grafika, kurā uzvaru nomaina zaudējums. Pirms nedēļas bija uzvaras kārta, valmieriešiem viesos ar 3:2 pārspējot "Liepāju". Šobrīd valmierieši ar 41 punktu 29 mačos ieņem piekto vietu, taču tikpat punktu ir ceturtajā vietā esošajam "Spartakam".

Jūrmalas futbolistiem pēdējā laikā klājas nedaudz sliktāk. Arī pēdējā kārtā viņi savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar turnīra pastarīti "Metta". Pēdējos sešos virslīgas mačos spartakieši punktus ir guvuši vēl tikai vienā spēlē, pirms vairāk nekā mēneša savā laukumā ar 4:2 pārspējot "Liepāju".

Abām komandām pirms spēles ir 41 punkts un teorētiskas iespējas noķert "Ventspili", kas dotu divus bonusus - bronzas medaļas un ceļazīmi uz 2020./2021.gada UEFA Eiropas līgas kvalifikāciju. "Ventspilij" ir seši punkti vairāk, taču arī mačs vairāk.

Šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēs piedalīties "Spartaka" spēlētājs Igors Tarasovs.

Visās trijās spēlēs šosezon pārāki bijuši Jūrmalas futbolisti, kas tiem dos priekšrocības gadījumā, ja abas komandas finišēs ar vienādu punktu daudzumu. Pirmajā aplī ar 2:1 savā laukumā uzvarēja "Spartaks", otrajā aplī rezultāts bija 2:1 Jūrmalas futbolistu labā, kuri spēlēja viesos, bet trešajā aplī "Spartaks" bija pārāks ar 3:0.

Otrā cīņā "Daugavpils" uzņems "Liepāju".

Mačs stadionā "Celtnieks" arī sāksies plkst.14, tiešraidē to translējot kanālam "Sportacentrs.com TV".

Daugavpilieši, ieskaitot 1:2 zaudējumu savā laukumā "Jelgavai" Latvijas kausa spēlē, pēdējos astoņos mačos tikuši vien pie trim neizšķirtiem. Zīmīgi, ka iepriekšējā uzvara svinēta tieši pret "Liepāju", izbraukumā svinot panākumu ar 2:1.

"Daugavpils" komandai punkti ir nepieciešami, lai attālinātos no pēdējās vietas un pārspēlēm ar otru labāko pirmās līgas klubu par tiesībām arī nākamsezon spēlēt Latvijas spēcīgāko komandu kompānijā. Šobrīd daugavpiliešu pārsvars pār "Metta" ir tikai divi punkti, taču "Daugavpilij" ir spēle rezervē.

"Liepājas" futbolisti pēc Aleksandra Starkova atkāpšanās no kluba galvenā trenera amata septembra beigās ir pārvarējuši astoņu neuzvarēto spēļu sēriju, ieskaitot neveiksmi Latvijas kausā pret RFS ar 1:2, kuras laikā komandai izdevās tikt tikai pie viena punkta. Pēdējos trijos mačos savā laukumā ar 3:1 pārspēta Latvijas kausa fināliste "Jelgava" un ar 2:1 - "Metta", bet pēdējā spēlē ar 2:3 zaudēts "Valmiera Glass"/ViA komandai. Ar 35 punktiem 29 mačos "Liepāja" vēl ir panākama arī "Daugavpilij", taču vietu virslīgā Liepājas klubs jau ir nodrošinājis.

Sezonā trīs uzvaras izcīnījuši daugavpilieši. Savstarpējās spēlēs pirmajā aplī "Daugavpils" izrāva uzvaru viesos, atspēlējoties no 1:2 un uzvaras vārtus Vugaram Askerovam gūstot kompensācijas laika trešajā minūtē. Otrajā riņķī daugavpilieši svinēja 1:0 uzvaru savā laukumā, pateicoties Naisira Karmonas 67.minūtē iesistajam golam, bet trešajā riņķī "Daugavpilij" mača pirmajā pusstundā divus vārtus guva Namdi Ofors, nodrošinot uzvaru ar 2:1.

Ar 61 punktu 29 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 41 punkts 29 mačos ir "Spartaks" un "Valmiera Glass"/ViA vienībām.

Tikmēr 35 punktus 29 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 33 punkti ir "Jelgavai", 27 punkti 29 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu