DĀR regbija izlase kļūst par Anglijas pretinieci Pasaules kausa finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) vīriešu regbija izlase svētdien sasniedza Pasaules kausa finālu, kurā nākamajā sestdienā tiksies ar Angliju.

DĀR pusfinālā ar rezultātu 19:16 (9:6) pārspēja Velsu.

Spēles pirmajā puslaikā abas komandas punktus guva tikai ar soda sitieniem - DĀR izlasē trīsreiz izcēlās Andrē Polārds, bet velsiešiem sešus punktus sarūpēja Dens Bigars. Āfrikas komanda pirmo puslaiku uzvarēja ar 9:6, turklāt velsiešiem maču nevarēja turpināt viens no izlases līderiem Džordžs Norts.

Otrā puslaika sākumā, 46.minūtē, Bigars ar vēl vienu soda sitienu izlīdzināja rezultātu. Tiesa, desmit minūtes vēlāk Damjans de Alende aiznesa bumbu aiz galalīnijas un Polārds izmantoja realizāciju, panākot 16:9. Nākamajā desmitminūtē velsieši Džošs Edamss un Leifs Halpenijs otro reizi puslaikā panāca neizšķirtu - 16:16.

Mača galvenie notikumu risinājās tā izskaņā. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Polārds realizēja vēl vienu soda sitienu, velsieši nepaguva atspēlēties un finālā iesoļoja DĀR.

Sestdien pirmajā pusfinālā Anglija ar 19:7 uzvarēja iepriekšējo divu turnīru čempioni Jaunzēlandi.

DĀR un Anglija tikās arī 2007.gada Pasaules kausa finālā, kurā pārāka ar 15:6 bija Āfrikas vadošā izlase.

Pasaules kausa izcīņa regbijā, kurā par trofeju cīnās pasaules 20 spēcīgākās izlases, norisināsies līdz sestdienai. Turnīra mačus tiešraidē translē Latvijas Televīzijas 7.kanāls.

No astoņām Pasaules kausa izcīņām trijās uzvarējusi Jaunzēlande, pa diviem tituliem ir Austrālijai un Dienvidāfrikas Republikai, bet viena trofeja ir Anglijai.

Pirms četriem gadiem turnīrs notika Anglijā, kur finālā Jaunzēlande ar 34:17 pārspēja Austrāliju.

Kāda no Āzijas valstīm Pasaules kausu regbijā uzņem pirmo reizi vēsturē, bet pēc četriem gadiem turnīrs notiks Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu