"Valmiera Glass"/ViA futbolisti nonāk Eirokausu zonā (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti
"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" futbolisti Foto: "Valmiera Glass VIA"/Facebook

"Valmiera Glass"/ViA komanda svētdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 34.kārtas spēlē, nonākot ceturtajā vietā, kas dod tiesības nākamajā sezonā spēlēt UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā.

Valmierieši savā laukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja Jūrmalas "Spartaku", kas zaudēja vietu pirmajā četriniekā.

Jau spēles ceturtajā minūtē Vidzemes klubu vadībā izvirzīja pēdējo mēnešu virslīgas uzlecošā zvaigzne Toluvalase Arokodare, kurš izmantoja viesu aizsargu neveiklo spēli un no tuvas distances raidīja bumbu vārtos. Nedaudz vēlāk viņš sadursmē ar pretinieku guva rokas savainojumu, taču ar mediķu palīdzību varēja turpināt cīņu.

Otrajā puslaikā pirmais pavērsiens bija 52.minūtē, kurā Stenlijam Otu strīdīgā epizodē tika parādīta sarkanā kartīte un Jūrmalas komanda nonāca mazākumā. Mačam tuvojoties izskaņai, 14 minūtes pirms pamatlaika beigām, Arokodare atbruņoja jūrmalnieku aizsargu Klāvu Kramēnu, nonāca viens pret Jevgeņiju Nerugalu un raidīja bumbu mērķī - 2:0.

Jūrmalnieki spēles pēdējās minūtēs spēlēja enerģiski un parūpējās par pāris bīstamiem momentiem, taču brīnumu paveikt nespēja. Turklāt kompensācijas laika pēdējās sekundēs Aleksejs Grjaznovs ar tālsitienu panāca 3:0.

"Valmiera Glass"/ViA komanda pirms tam spēlēja pēc grafika, kurā uzvaru nomaina zaudējums, taču tagad svinēti divi panākumi pēc kārtas. Šobrīd valmierieši ar 44 punktiem 30 mačos ir jau ceturtie. 

Turpretī Jūrmalas futbolistiem pēdējā laikā klājas nedaudz sliktāk. Arī pēdējā kārtā viņi savā laukumā nospēlēja neizšķirti 2:2 ar turnīra pastarīti "Metta". Pēdējos septiņos virslīgas mačos spartakieši punktus ir guvuši vēl tikai vienā spēlē, pirms vairāk nekā mēneša savā laukumā ar 4:2 pārspējot "Liepāju". 

Šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēja piedalīties "Spartaka" spēlētājs Igors Tarasovs.

Visās trijās iepriekšējās spēlēs šosezon pārāki bijuši Jūrmalas futbolisti, kas tiem dos priekšrocības gadījumā, ja abas komandas finišēs ar vienādu punktu daudzumu. Pirmajā aplī ar 2:1 savā laukumā uzvarēja "Spartaks", otrajā aplī rezultāts bija 2:1 Jūrmalas futbolistu labā, kuri spēlēja viesos, bet trešajā aplī "Spartaks" bija pārāks ar 3:0.

"Spartakam" līdz sezonas beigām vēl jātiekas ar "Daugavpili", bet "Valmiera Glass"/ViA vienībai - ar "Jelgavu" un "Metta" futbolistiem.

Otrā svētdienas cīņā "Daugavpils" mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja "Liepāju", tikpat kā izbēgot no nonākšanas pārspēlēs par vietas saglabāšanu virslīgā.

Mača gaitā abas komandas apmainījās draudīgām epizodēm pie vārtiem, bet spēles galvenie notikumu risinājās pēdējās minūtēs. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas četras minūtes, Kaspars Kokins saņēma partnera piespēli un raidīja bumbu vārtos, panākot 1:0 daugavpiliešu labā. Viesi atspēlēties nespēja, tādējādi ar ceturto reizi sezonā atzīstot Latgales kluba pārākumu.

Daugavpilieši, ieskaitot 1:2 zaudējumu savā laukumā "Jelgavai" Latvijas kausa spēlē, nebija uzvarējuši astoņos mačos pēc kārtas. Zīmīgi, ka iepriekšējā uzvara tika svinēta tieši pret "Liepāju", izbraukumā svinot panākumu ar 2:1. "Daugavpils" komandai punkti ir nepieciešami, lai attālinātos no pēdējās vietas un pārspēlēm ar otru labāko pirmās līgas klubu par tiesībām arī nākamsezon spēlēt Latvijas spēcīgāko komandu kompānijā. Šobrīd daugavpiliešu pārsvars pār "Metta" ir tikai pieci punkti, bet līdz sezonas beigām ir divi mači, kuros var iekrāt sešus punktus.

"Liepājas" futbolisti pēc Aleksandra Starkova atkāpšanās no kluba galvenā trenera amata septembra beigās, pārvarēja astoņu neuzvarēto spēļu sēriju, kuras laikā komandai izdevās tikt tikai pie viena punkta. Pēdējos trijos mačos savā laukumā ar 3:1 pārspēta Latvijas kausa fināliste "Jelgava" un ar 2:1 - "Metta", bet pēdējā spēlē ar 2:3 zaudēts "Valmiera Glass"/ViA komandai. 

Arī šīs sezonas iepriekšējos trīs mačos uzvaras izcīnījuši daugavpilieši. Savstarpējās spēlēs pirmajā aplī "Daugavpils" izrāva uzvaru viesos, atspēlējoties no 1:2 un uzvaras vārtus Vugaram Askerovam gūstot kompensācijas laika trešajā minūtē.

Otrajā riņķī daugavpilieši svinēja 1:0 uzvaru savā laukumā, pateicoties Naisira Karmonas 67.minūtē iesistajam golam, bet trešajā riņķī "Daugavpilij" mača pirmajā pusstundā divus vārtus guva Namdi Ofors, nodrošinot uzvaru ar 2:1.

Ar 61 punktu 29 spēlēs kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par sešiem punktiem mazāk ir 30 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 30 spēlēs seko "Ventspils", bet 44 punkts 30 mačos ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 41 punktu 30 dueļos ir "Spartaks".

Tikmēr 35 punktus 30 cīņās iekrājusi "Liepāja", kamēr 33 punkti ir "Jelgavai", 30 punkti 30 spēlēs iekrāti "Daugavpilij", bet pēdējā ar 25 punktiem 30 cīņās ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu