Ikardi un Mbapē nokārto PSG drošu panākumu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas  čempionvienības Parīzes "Saint-Germain" (PSG) spēlētāju Mauro Ikardi un Kiljana Mbapē divi gūtie vārti svētdien Francijas futbola čempionātā nokārtoja viņu pārstāvētajam klubam drošu panākumu.

PSG savā laukumā ar rezultātu 4:0 (4:0) uzvarēja Marseļas "Olympique", iegūstot vēl drošākas pozīcijas turnīra tabulā.

Ikardi rezultātu atklāja jau desmitajā minūtē, kad soda laukumā saņēma bumbu no partnera, tomēr viņa pirmais sitiens ar galvu tika atvairīts, bet otrajā piegājienā vārtsargs bija bezspēcīgs. 16 minūtes vēlāk lielisku tālo piespēli atdeva Marko Verati, Ikardi ar galvu novirzot bumbu vārtu tīklā - 2:0.

32. un 44. minūtē vārtus guva Mbapē, kuram abās reizēs palīdzēja Anhels di Marija. Pirmajā vārtu guvumā di Marija gar pašu vārtu priekšu piespēlēja Mbapē, kuram bumbu atlika raidīt tukšos vārtos, bet minūti līdz puslaika beigām Mbapē lielā ātrumā pietuvojās soda laukumam, izdarot spēcīgu sitienu, kas atnesa jau 4:0 PSG labā.

Otrajā puslaikā Marseļas komanda nespēja bīstami apdraudēt pretinieku vārtus, bet PSG ar rezultatīviem uzbrukumiem vairs neizcēlās, iegūstot vēl drošākas pozīcijas turnīra tabulā.

Uz īres tiesībām iegūtais Ikardi pēdējās piecās spēlēs izcēlies ar septiņiem vārtiem. Tikmēr Mbapē šī bija pirmā spēle pamatsastāvā pēdējo divu mēnešu laikā, un spēlētājs pēdējos trīs mačos izcēlies ar sešiem precīziem raidījumiem.

Šajā spēlē traumas dēļ nevarēja piedalīties viens no šīs sezonas labākajiem PSG vārtu guvējiem Neimars, kā arī Idriss Gejs. 

Marseļas komandai pēdējie gadi gan nav bijuši veiksmīgi, jo uzvara savstarpējās spēlēs nav izcīnīta kopš 2011.gada novembra, piedzīvojot 20 zaudējumus.

1990.gadu sākumā abas komandas bija sīvākās sāncenses, kas regulāri cīnījās par divām pirmajām vietām vietējā čempionātā, bet kopš 2011.gada, kad PSG veica krasas pārmaiņas kluba iekšienē, Marseļas vienība vairs nav spējusi izrādīt nopietnu pretestību.

PSG ar 27 punktiem 11 spēlēs ieņem pirmo vietu, tālāk ar 19 seko "Nantes", "Lille" un "Reims" iekrājušas pa 18 punktiem, bet pirmo piecnieku noslēdz "Brest", kas izcīnījusi par punktu mazāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu