Nauris Miezis - prot zīmju valodu, dēvēts par Betmenu, labākais 3x3 basketbolists pasaulē (2)

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" 7. epizodē uz sarunu aicinājām Nauri Miezi, kurš Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) 3x3 basketbola spēlētāju individuālajā rangā ieņem pirmo vietu.

Sarunas temati:

  • 3x3 basketbola popularitāte
  • kvalificēšanās 2020. gada Tokijas olimpiskajām spēlēm
  • tikšanās Ņujorkā ar Andri Biedriņu un Kristapu Porziņģi
  • skrien kā kenijietis - piedāvājums pievērsties vieglatlētikai
  • Betmens un Robins
  • 3x3 basketbola bumba
  • latvieši līderi 3x3 basketbola pasaules rangā
  • vilinājums spēlēt klasisko basketbolu
  • ceļu satiksmes negadījums, mācoties pirmajā klasē
  • zīmju valoda - pirmā valoda
  • saņem paaugstinājumu, bet aiziet no darba, lai koncentrētos sportam

Patlaban ne tikai Miezis spēlētāju individuālajā rangā ir līderis, bet arī FIBA 3x3 komandu reitingā "Riga Ghetto" vienība ir pirmajā vietā pasaulē. Latvijas komandā spēlē arī Kārlis Pauls Lasmanis, Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks (rezervists).

"Riga Ghetto" komandai pirmais lielais panākums bija triumfs 2017. gada Eiropas kausā jeb Eiropas čempionātā, turklāt šajā turnīrā vērtīgākā spēlētāja balvu ieguva tieši Miezis.

3x3 basketbols iekļauts 2020.gada Tokijas olimpisko spēļu programmā, tāpēc šis sporta veids strauji attīstās un konkurence palielinās. Miezis atzīmē, ka tam pievēršas spēlētāji, kuri ir spēlējuši augstā līmenī klasisko basketbolu.

Piemēram, ASV komandu no Prinstonas pārstāv Robijs Hummels (Robbie Hummel), kurš divas sezonas no 2013. līdz 2015. gadam spēlēja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Minesotas "Timberwolves". Viņam ir 98 spēļu pieredze pasaules spēcīgākajā basketbola līgā.

Latvijas komandas galvenais mērķis šobrīd ir kvalificēties nākamā gada Tokijas olimpisko spēļu turnīram, kurā piedalīsies tikai 8 komandas. Pēc federāciju ranga Latvija nespēs kvalificēties, taču mūsējiem ir vēl "divas dzīvības".

Mieža un Lasmaņa sadarbība laukumā izpelnījusies pasaules uzmanību. Miezis ieguvis iesauku "Betmens", tāpēc abu tandēms 3x3 basketbola pasaules tūrē bieži tiek dēvēts par "Betmenu un Robinu". Miezis gan atzīst, ka šīs lomas reizēm mainās, kad kādā turnīrā par viņu labāk nospēlē Lasmanis.

Šādu iesauku puiši ieguvuši pateicoties Kailam Montgomerijam, kurš komentē visus 3x3 basketbola Pasaules tūres posmus. Interesanti, ka viņš komentē arī amerikāņu futbolu Nacionālajā futbola līgā (NHL).

3x3 basketbola sezona vēl nav galā, jo Japānas pilsētā Ucunomijā no 2. līdz 3.novembrim norisināsies Pasaules tūres finālposms jeb "Finals". Šajā turnīrā piedalīsies arī Latvijas komanda.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu