Austrāliete labo pasaules rekordu 100 metru peldējumā uz muguras īsajā baseinā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Minna Atertone.
Minna Atertone. Foto: AP/Scanpix

Austrāliete Minna Atertone aizvadītajā nedēļā 25 metru baseinā uzstādīja jaunu pasaules rekordu 100 metru peldējumā uz muguras, kļūstot par pirmo sportisti, kura šo distanci spējusi veikt ātrāk par 55 sekundēm.

Peldētāja Starptautiskajā peldēšanas līgā (ISL) 100 metrus uz muguras veica 54,89 sekundēs, pārspējot titulētās ungārietes Katinkas Hošsū rekordu 55,03 sekundes, kas tika uzstādīts 2014.gada pasaules čempionātā.

"Esmu ļoti priecīga par rekordu, īpaši tāpēc, ka stafetē līdz tam man pietrūka tikai nieka tiesa. Būs interesanti redzēt, kas mani sagaidīs nākotnē," teica Atertone.

Tāpat ISL sacensībās pirmo reizi piedalījās 2016.gada olimpisko spēļu zelta medaļnieks un astoņkārtējais pasaules čempions Adams Pītijs no Lielbritānijas. Pītijs sestdien izcīnīja uzvaru 50 metru brasa peldējumā, bet dienu vēlāk viņš triumfēja uz pusi garākā distancē šajā pašā disciplīnā.

"Sacensības bija lieliskas. Absolūti aizraujošas," pēc panākumiem bagātās nedēļas nogales teica Pītijs. "Nekad neesmu jutis tik lielu enerģiju, kas, manuprāt, ir būtiskākais iemesls, kāpēc šeit piedalās tik daudz sportistu no vairākām pasaules valstīm."

Šosezon, kas ir arī pirmais gads ISL, paredzēti seši posmi, bet fināla sacensības paredzētas decembrī Lasvegasā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu