Sācies jauns posms sieviešu hokejam Baltijas reģionā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

2019. gada 26. oktobrī startēja pirmais vēsturē Baltijas čempionāts hokejā sievietēm. 

Ar spēli starp SHK Laima, kas ir Latvijas sieviešu pieredzējušākais hokeja klubs, pret Lietuvas Klubu izlasi sākās jauns ceļš sieviešu hokeja attīstībā Baltijas reģionā.

Šogad pēc Latvijas Hokeja federācijas (LHF) iniciatīvas tika izveidots čempionāts, kurā kopumā sacentīsies 10 komandas. Sacensības notiks divās grupās, kur piecas komandas savā starpā izspēlēs trīs apļu turnīru un četras spēcīgākās katras apakšgrupas komandas aizvadīs arī izslēgšanas spēles.

Šajā turnīrā piedalīsies septiņas Latvijas komandas, divas Lietuvas komandas un viena Igaunijas komanda, izspēlējot pavisam 68 spēles.

Čempionāta laikā meitenes mērosies spēkiem dažādās hokeja hallēs gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā.

Jau pirmajā turnīra spēlē bija redzams, ka Latvijas sieviešu hokejs ir soli priekšā kaimiņienēm un SHK Laima ar 23:1 uzvarēja jauno Lietuvas klubu izlasi, kurai šis sacensības ir arī kā sagatavošanās posms pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram. Latvijā sieviešu hokeja izlase šogad atzīmēja savu trīsdesmito gadadienu, bet Lietuvai šie ir pirmie soļi lielajā hokejā.

Otrajā čempionāta dienā Lietuvas klubu izlasi pie sevis mājās jaunajā TC Akropole ledus hallē uzņēma gados jaunā HK L&L Hope komanda. Šī diena bija nozīmīga L&L komandai, jo pirmo reizi oficiālā spēlē L&L sastāvā debitēja 11 no 18 šai spēlei pieteiktajām spēlētājām.

Savukārt Lietuvas klubu izlasei bija iespēja pārbaudīt savu spēlētāju raksturu, kad pēc liela zaudējuma meitenēm nācās cīnīties tālāk. Spēle beidzās ar rezultātu 4:1 L&L Hope labā. Uzklausot visu trīs klubu trenerus un spēlētājus, visi atzina, ka šis notikums ir liels solis visu valstu sieviešu hokeja attīstībā un popularizēšanā, jo tas pēdējo gadu laikā ir viens no straujāk augošajiem sporta veidiem pasaulē. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu