Latvijas bokseris Bolotņiks iegūst iespēju sevi parādīt pasaules līmenī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ričards Bolotņiks
Ričards Bolotņiks Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks piedalīsies "Golden Contract" turnīrā, vēsta "Sky Sports".

Bolotņikam cīņa pussmagā svara kategorijā (līdz 79,4 kilogramiem) paredzēta 14. decembrī Brentvudā (Lielbritānija). Turnīra ietvaros tā būs ceturtdaļfināla cīņa, taču pagaidām vēl nav zināms, kas būs Latvijas boksera pretinieks.

12. oktobrī Rīgā negaidīti Bolotņiks pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu 12 raundu cīņā uzvarēja dueļa favorītu Krievijas bokseri Sergeju Jekimovu, kuram tas ir pirmais zaudējums 19 cīņās.

"Golden Contract" turnīru rīko "MTK Global" bokseru menedžmenta kompānija, kas pārstāv pasaulslaveno Lielbritānijas smagsvaru bokseri Taisonu Fjūriju, kurš ir bijušais pasaules čempions.

Turnīrs notiks trīs dažādās svara kategorijās, katrā startējot astoņiem bokseriem. Sacensības risināsies pēc izslēgšanas maču principa - ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

Katras kategorijas uzvarētājs iegūs piecu cīņu līgumu sadarbībā ar "MTK Global" kompāniju. Tiek vēstīts, ka katrā no šīm piecām cīņām bokseris saņemšot garantētu honorāru sešu ciparu apmērā.

Turnīra paredzēts bokseriem, kuri vēl nav sasnieguši elites līmeni, taču tiem ir potenciāls to sasniegt. "BoxRec" pasaules rangā pussmagā svara kategorijā Bolotņiks patlaban ieņem 24. vietu.

"Esmu ļoti priecīgs piedalīties tik lielā pasākumā. Man ir prieks, ka "MTK Global" kompānija, tādiem bokseriem kā es, dod iespēju parādīt, uz ko esam spējīgi," organizatori paziņojumā citē Bolotņiku.

"Katra uzvara sniedz iespēju izaugsmei, un man tas ir ļoti svarīgi. Uzvara šajā turnīrā ir iespēja parādīt sevi visai pasaulei. Tā ir iespēja tikt pie lielākajām cīņām un nākotnē sasniegt augstāko līmeni," uzskata Latvijas bokseris.

"Vēl neko daudz nezinu par potenciālajiem pretiniekiem, bet man ir astoņas nedēļas, lai viņus izanalizētu. Esmu pārliecināts, ka drīz es zināšu vairāk par viņiem nekā viņi zina paši par sevi," sacīja cīkstonis.

"Es parādīšu Lielbritānijas faniem iespaidīgu boksu. Es grasos uzvarēt šo turnīru. Lielbritānijas boksa fani pasaulē ir pazīstami ar savu kaislību, enerģiju un atbalstu. Centīšos iegūt viņu mīlestību un cieņu," piebilda Latvijas sportists.

Pašlaik 29 gadus vecais Bolotņiks profesionāla boksera karjerā izcīnījis 15 uzvaras (6 nokauti), piedzīvojis 5 zaudējumus un arī 1 neizšķirtu.

"MTK Global" profesionālās attīstības koordinators Džeimijs Konlens (Jamie Conlan) paziņojumā norāda, ka nevajadzētu spriest par Bolotņika spējām pēc viņa uzvaru un zaudējumu bilances.

"Šis ir vēl viens aizraujošs papildinājums "Golden Contract" turnīram, laipni lūdzam Ričardu šajās iespaidīgajās sacensībās," sacīja Konlens.

"Viņa uzvaru un zaudējumu bilance nav taisnīga. Ikviens, kurš redzējis viņu cīnāmies, pateiks jums to, ka viņš ir nopietns drauds ikvienam. Viņš ir labākajos gados, lai izmantotu iespēju mainīt savu dzīvi," teica turnīra organizatoru pārstāvis.

Šajā turnīrā bez Bolotņika piedalīsies arī:

  • Hosea Burtons (Hosea Burton), Lielbritānija (24 uzvaras un 1 zaudējums)
  • Stīvens Vords (Steven Ward), Lielbritānija (12 uzvaras, 0 zaudējumi, 0 neizšķirti)
  • Līams Konrojs (Liam Conroy), Lielbritānija (17 uzvaras, 5 zaudējumi, 1 neizšķirts)
  • Lenins Kastillo (Lenin Castillo), Dominikānas Republika (20 uzvaras, 3 zaudējumi, 1 neizšķirts)
  • Seržs Maikls (Serge Michel), Vācija (9 uzvaras un 1 zaudējums)
  • Bobs Edžiseifs (Bob Ajisafe), Lielbritānija (19 uzvaras un 3 zaudējumi).

Tuvākajā laikā tikšot paziņots arī pēdējais - astotais dalībnieks šajā turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu