WADA par Krieviju, visticamāk, lems novembra beigās

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) lēmums par apgalvojumiem, ka Krievija dopinga skandālā ir manipulējusi ar datiem valsts sponsorētā laboratorijā, sagaidāms novembra beigās, pirmdien paziņoja WADA.

Savā paziņojumā WADA pavēstīja, ka tā saņēmusi Krievijas varas iestāžu atbildes uz "detalizētiem un tehniskiem jautājumiem".

Krievija janvārī iesniedza vairāk nekā tūkstoti Maskavas antidopinga laboratorijas failu un analīžu paraugu, kas 2018.gadā bija WADA pamatnoteikums, lai valstij tiktu atjaunotas tās tiesības sporta jomā. Tomēr pagājušomēnes izrādījās, ka ar dažiem no failiem ir manipulēts. Un tas radīja jaunu sankciju draudus pret Krievijas atlētiem.

Iepriekšējā nedēļā Krievijas antidopinga sfēras uzraugs Jurijs Ganuss teica, ka paredz valsts nepielaišanu nākamā gada olimpiskajām spēlēm Tokijā un nākamajām ziemas olimpiskajām spēlēm, vainojot vārdā nenosauktus Krievijas ierēdņus par WADA iesniegto datu labošanu.

WADA pirmdien paziņoja, ka Krievijas atbildes uz jautājumiem tiks iesniegtas aģentūras Atbilstības pārbaudes komitejai (CRC), kas savukārt izstrādās rekomendācijas darbā ar Krieviju.

WADA paskaidroja, ka, tā kā nav iespējams procesam piešķirt kādus "konkrētus termiņus", CRC, visticamāk, savas darbības rezultātus atrādīs "pirms novembra beigām".

Tad WADA izpildkomitejas sēde tiks sasaukta "pēc iespējas drīzāk", lai diskutētu par veicamajiem pasākumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu