Rezerviste Bertensa "WTA Finals" apspēlē ranga līderi Bārtiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kiki Bertensa
Kiki Bertensa Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes tenisiste Kiki Bertensa, kura "WTA Finals" turnīrā iekļauta traumu dabūjušās japānietes Naomi Osakas vietā, jau pirmajā mačā apspēlēja pasaules ranga līderi austrālieti Ešliju Bārtiju.

Bertensa zaudēja pirmo setu, taču uzvarēja spēli ar 3-6, 6-3, 6-4, sagādājot Bārtijai pirmo zaudējumu turnīrā.

Otrajā setā austrāliete pazaudēja spēles pavedienu, zaudēja astoņus geimus pēc kārtas un trešajā setā nokļuva zaudētājas lomā ar 0:4, spēja uzvarēt trijos geimos pēc kārtas, taču ar pirmo mačbumbu Bertensa izcīnīja savu pirmo uzvaru sezonas noslēguma turnīrā. Līdzīgā mačā Bārtija dāvāja pretiniecei 18 breikpunktus, no kuriem pretiniece izmantoja septiņus. Savukārt Bārtija spēja uzvarēt sešās no desmit breikpunktu izspēlēm.

Pasaules ranga trešā rakete japāniete Naomi Osaka pleca traumas dēļ no turnīra izstājusies un viņas vietā atlikušos mačus Sarkanajā grupā aizvadīs nīderlandiete Bertensa.

Vēl otrdien Sarkanajā grupā ne ātrāk kā Latvijas laika plkst.14 savā starpā tiksies šveiciete Belinda Benčiča un čehiete Petra Kvitova, kuras pirmajā cīņā piedzīvoja zaudējumu. Benčiča ar 7-5, 1-6, 2-6 atzina Bārtijas pārākumu, bet Kvitova ar 6-7 (1:7), 6-4, 4-6 piekāpās Osakai.

Violetajā grupā pirmdien ukrainiete Jeļina Svitoļina ar 7-6 (14:12), 6-4 pārspēja čehieti Karolīnu Pliškovu, bet rumāniete Simona Halepa apspēlēja kanādieti Bjanku Andresku ar 3-6, 7-6 (8:6), 6-3.

Šeņdžeņā notiekošā turnīra pusfinālu sasniegs katras apakšgrupas divas labākās tenisistes.

Šī gada WTA sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja saņems rekordlielu naudas balvu profesionālajā tenisā. Turnīrā uzvarētāja var saņemt līdz pat 4 725 000 ASV dolāru (aptuveni 4 237 000 eiro), ar nosacījumu ja viņa uzvarēs arī visās trīs apakšgrupu spēlēs. 

Ja čempione pirms tam apakšgrupā piedzīvos vienu vai divus zaudējumus, balva būs mazāka, bet tā tik un tā pārsniegs četrus miljonus ASV dolāru. Kopš 2003.gada, kad "WTA Finals" pirmajā fāzē ir grupu turnīrs, turnīru bez zaudējumiem noslēgušas astoņas tenisistes.

WTA sezonas noslēguma kopējais balvu fonds ir dubultots un tas sasniegs 14 miljonus ASV dolāru. Iepriekšējos piecus gadus turnīrs norisinājās Singapūrā, bet šogad tas debitē Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā. 

"WTA Finals" piedalās astoņas sezonas labākās tenisistes. 

Aizpērn Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma turnīrā. Viņa apakšgrupā uzvarēja vienā no trim spēlēm un pusfinālam nekvalificējās.

Pērn sezonas noslēguma turnīrā triumfēja ukrainiete Jeļina Svitoļina, kura uzvarēja visos mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu