Karsums iemet ripu tukšos vārtos, pieliekot punktu "Spartak" uzvarai pār "Jokerit"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: LETA

Latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums otrdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē, kurā viņa un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" svinēja uzvaru.

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā komanda mājās ar 4:2 (2:2, 1:0, 1:0) pārspēja Helsinku "Jokerit" komandu, kuras rezervē bija vārtsargs Jānis Kalniņš.

Spēles devītajā minūtē Kalniņa konkurentu par vietu vārtu Anti Niemi divreiz pārspēja Mihails Kotļarovskis un Aleksandrs Hohlačovs. Trīsarpus minūtes pirms perioda beigām Ahti Oksanens vienus vārtus atguva, bet septiņas sekundes pirms trešdaļas noslēguma, viesiem spēlējot trijatā pret pieciem, Marko Antila izlīdzināja rezultātu.

Otrā perioda septītajā minūtē Patriks Hērslijs atguva maskaviešiem vadību ar vārtiem, kas vēlāk izrādījās uzvaru nesošie. Mača beigās Niemi tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Karsums raidīja ripu tukšos vārtos, panākdams 4:2.

Niemi šajā duelī atvairīja 30 no 33 maskaviešu mestajām ripām.

Karsums šajā mačā nospēlēja 17 minūtes un 55 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa vārtiem un bloķēja vienu metienu, bet Daugaviņš 17 minūšu un sešu sekunžu laikā izpildīja divus metienus un uzvarēja vienā no diviem iemetieniem.

Karsums šajā sezonā 24 spēlēs guvis desmit vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles, bet Karsumam 22 dueļos ir trīs vārti un trīs piespēles. Kalniņš laukumā bijis 15 spēlēs, kurās vidēji atvairījis 93,0% metienu un ielaidis 1,92 vārtus.

"Spartak" ar 28 punktiem 24 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu konferencē, kur "Jokerit" ar 25 punktiem 21 duelī ir septītā.

Citā mačā ārpus pieteikuma palika uzbrucējs Miks Indrašis, kura pārstāvētā Maskavas "Dinamo" mājās ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". "Dinamo" ar 29 punktiem 23 dueļos ir otrā Rietumu konferencē.

Tikmēr pirmo reizi kopš 23.janvāra laukumā devās Latvijas hokeja tiesnesis Eduards Odiņš, kurš gada pirmajā mēnesī KHL mačā iedzīvojās smagā kājas lūzumā. Viņa tiesātajā spēlē Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar Sandi Ozoliņu treneru korpusā ar 2:1 (0:0, 2:0, 0:1) uzveica Jaroslavļas "Lokomotiv".

Šosezon KHL čempionātā piedalās 24 komandas - pa 12 Rietumu un Austrumu zonā.   

Regulārajā čempionātā katra komanda tāpat kā iepriekšējā sezonā aizvadīs pa 62 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu