Porziņģis par "Mavericks" uzvaru: Tas bija komandas darbs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis aizsardzībā
Kristaps Porziņģis aizsardzībā Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis pēc Dalasas "Mavericks" uzvaras Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē uzteica komandas kopējo sniegumu.

"Mavericks" otrdien izbraukumā ar rezultātu 109:106 uzveica spēcīgo Denveras "Nuggets" komandu.

Dalasas vienības sastāvā šajā mačā spēlēja 10 spēlētāji, no kuriem 9 basketbolisti guva vismaz 10 punktus.

Salīdzinoši nerezultatīvu spēli aizvadīja "Mavericks" līderi - Porziņģis guva 10, bet slovēnis Luka Dončičs iemeta 12 punktus.

"Šovakar visi deva ieguldījumu," kluba mājaslapā citēts Porziņģis, kurš realizēja tikai 4 no 14 metieniem no spēles (2p. 3/6, 3p. 1/8).

"Tas bija komandas darbs," turpināja liepājnieks, kurš bloķēja 2 pretinieku metienus, veica 3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs šajā mačā.

Porziņģis atzina, ka viņam un Dončičam individuāli šī nebija veiksmīga spēle metienu precizitātē. Slovēnijas basketbolists trāpīja 2 no 6 divpunktu un 1 no 6 trīspunktu metieniem.

"Bet esmu patiesi priecīgs par pārējām lietām, kuras paveicu laukumā - piespēles, ar kurām iesaistīju komandas biedrus, kā arī šovakar, manuprāt, spēru soli uz priekšu aizsardzības sniegumā," uzskata Porziņģis.

Dončičs par savu un Porziņģa sniegumu bija nedaudz kritiskāks. Tomēr viņš uzsvēra, ka galvenais ir komandas uzvara.

"Es vienkārši varētu teikt tā, ka mums šī bija slikta spēle, bet man nav svarīgi, cik man ir punkti - 0 vai 40," sacīja Dončičs. 

"Svarīgākais ir izcīnīt uzvaru, vienalga kādā veidā," piebilda Slovēnijas basketbolists.

Porziņģis šosezon 4 mačos vidēji nospēlējis 31,5 minūtes, guvis 22,3 punktus, izcīnījis 7,8 atlēkušās bumbas, veicis 3,3 rezultatīvas piespēles un bloķējis 2,5 metienus, kas ir 6. labākais rādītājs līgā.

Savukārt Dončičs šosezon 4 spēlēs vidēji laukumā pavadījis 35,3 minūtes, guvis 25,0 punktus, izcīnījis 8,8 atlēkušās bumbas, izpildījis 6,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 2,3 bumbas.

"Mavericks" šosezon 4 spēlēs izcīnījusi 3 uzvaras. Dalasas vienība patlaban ieņem 4. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs savā laukumā naktī uz sestdienu (sākums plkst. 3.30 pēc Latvijas laika).

Dalasā viesosies NBA zvaigznes Lebrons Džeimss un Entonijs Deiviss. Viņu pārstāvētā Losandželosas "Lakers" komanda arī izcīnījusi 3 uzvaras 4 mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu