Nākamgad nenotiks Skujiņam veiksmīgā Kalifornijas tūre

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Agnis Melderis (Latvijas Riteņbraukšanas federācija)

2020.gada starptautisko riteņbraukšanas sacensību kalendārā nebūs Kalifornijas tūres, kurā spožus panākumus guvis Latvijas sportists Toms Skujiņš.

Kalifornijas velobrauciens tiek rīkots kopš 2006.gada, un iepriekšējās trīs sezonas tas bija iekļauts UCI Pasaules tūrē.

"Šis bija smags lēmums, bet kopš 2006.gada mainījušies mūsu biznesa principi. Mēs meklējam iespējas, lai varētu izstrādāt tādu biznesa modeli, kas mums 2021.gadā ļautu atjaunot velobraucienu," uzsver sacensību direktore Kristīna Kleina.

Viņa un ASV riteņbraukšanas federācijas prezidents Bobs Stepltons pauž cerību, ka aiznākamgad tūre atgriezīsies kalendārā.

Šogad Kalifornijā uzvarēja slovēnis Tadejs Pogačars, kurš sezonas turpinājumā debitēja lielajās tūrēs un izcīnīja trešo vietu "Vuelta a Espana", kur bija pirmais jauno braucēju vērtējumā. Savukārt pērn par uzvarētāju kļuva kolumbietis Ehans Bernals, kurš šogad triumfēja "Tour de France", bet pirms viņa Kalifornijā par čempioniem kļuva tādi pazīstami riteņbraucēji kā Peters Sagans, Žiljēns Alafilips, Bredlijs Viginss un citi.

Veiksmīgi Kalifornijā startējis arī Skujiņš, kurš 2015., 2016. un 2018. gadā uzvarēja atsevišķos posmos un pērn triumfēja kalnu karaļa ieskaitē. Šosezon carnikavietis šajās sacensībās kopvērtējumā bija 64. pozīcijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu