Merzļikins: Žēl, ka draudzene klātienē neredzēja maču pret "Oilers"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Elvis Merzļikins ir gandarīts par individuāli labi aizvadīto maču pret Edmontonas "Oilers", bet pārdzīvo, ka to klātienē neredzēja viņa draudzene.

Merzļikins trešdien mājas spēlē pret "Oilers" devās laukumā uz maiņu otrajā trešdaļā, atvairot visus 19 pretinieku metienus. Slikti cīņu vārtos uzsāka Merzļikina konkurents soms Jūnass Korpisalo.

"Blue Jackets" komanda ar rezultātu 1:4 (0:2, 1:2, 0:0) piekāpās tomēr "Oilers".

"Daudz domu [dodoties vārtos] galvā nebija. Tādās spēlēs jābūt gatavam psiholoģiski. Tas nav viegli, jo esi "auksts", bet pretspēlētāji jau iejutušies spēlē. Svarīgi ir noķert pirmo ripu," pēc spēles intervijā "FOX Sports" sacīja Merzļikins.

"Ilgi gaidīju, kad varēšu spēlēt Kolumbusas arēnā. Žēl, ka draudzene šo spēli neredzēja klātienē. Pirmā mājas spēle šajā sezonā, uz kuru viņa neatnāca. Jūtos slikti, jo viņa pilsētā pavadījusi jau trīs mēnešus, bet vēl nav klātienē mani redzējusi spēlējam."

Merzļikins esot ticējis, ka "Blue Jackets" var atspēlēties no nelabvēlīgā 0:4 šajā mačā. Tas gan beigās nenotika. 

"Vārtos biju nedaudz uztraucies. Tas laikam ir labi. Arī savā otrajā NHL mačā Čikāgā biju uztraucies, bet debijas spēlē Pitsburgā uztraukuma nebija," uzsvēra Latvijas izlases vārtsargs. 

Pēc spēles Merzļikinu uzslavēja arī Kolumbusas kluba galvenais treneris Džons Tortorella. Viņš sacīja, ka latvietis nospēlēja ļoti labi, bet tas gan nedeva vajadzīgo emociju dzirksteli pārējai komandai.

"Blue Jackets" labā vienīgos vārtus šajā mačā guva amerikānis Zeks Verenskis.

Kolumbusa ar 12 punktiem 12 spēlēs ieņem 11. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā.

Savukārt "Oilers" ar 19 punktiem 14 mačos šobrīd ir Rietumu konferences kopvērtējuma līdere.

25 gadus vecais Merzļikins savā NHL debijas sezonā piedalījies 3 mačos, vidēji ielaidis 3,87 vārtus un atvairījis 89,1% pretinieku metienu.

Tikmēr 25 gadus vecais Korpisalo šosezon piedalījies 10 mačos, vidēji ielaidis 3,37 ripas un atvairījis 88,6% pretinieku metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu