Liebritānijas riteņbraukšanas komandas ārsts plāno atzīties melos par dopingu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Bijušais Lielbritānijas riteņbraukšanas izlases ārsts Ričards Frīmens plāno atzīties medicīnas tribunālam, ka viņš savulaik melojis par neatļautās vielas testosterona pasūtīšanu.

Tāpat Frīmens strādāja par "Team Sky" vienības ārstu. 

Frīmens testosterona pasūtīšanā tika pieķerts 2011.gadā, tomēr līdz šim tā arī nav noskaidrojies, kuram sportistam bija paredzēts nogādāt neatļautās vielas.

Ārsts savā nodarījumā neatzinās, jo atklāja, ka testosterons paredzēts Lielbritānijas un "Team Sky" komandas trenerim Šeinam Satonam, kuram tas nepieciešams veselības problēmu dēļ, tomēr pats speciālists vēlāk šos apgalvojumus noraidīja.

Frīmens apmeklēja sākotnējās pārrunās par neatkarīga medicīnas tribunāla darba sākšanu, kas varētu notikt 5.novembrī.

Vēlāk britu prese vēstīja, ka Frīmens šajā sanāksmē atklājis, ka iepriekš stāstījis ļoti daudz melu, par kuriem viņš pat nav spējis atzīties saviem advokātiem. Tomēr patiesība nāca klajā pagājušajā mēnesī, kad viņš iesniedza savu liecību.

Kopumā pret ārstu tiek izvirzītas 11 apsūdzības vairākās epizodēs, tostarp arī par testosterona ievadīšanu sportistu ķermenī, nepatiesu liecību sniegšanu, kā arī krāpšanu, jo viņš piegādātājiem vairākkārt lūdzis norādīt, ka sūtījums noticis kļūdas dēļ.

Pirms diviem gadiem Frīmens aizgāja no Lielbritānijas riteņbraukšanas ārsta amata, savu lēmumu pamatojot ar veselības problēmām. 

Paredzams, ka Frīmens atzīsies viltus liecību sniegšanā, kā arī sūtījumu izdarīšanā. Testosterona lietošana atlētiem ir aizliegta, ko paredz Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) noteikumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu