"Crvena Zvezda" kapteinis gandrīz izkaujas ar Timmu; "Himki" zaudē Belgradā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: bckhimki.ru

Latvijas basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns ceturtdien guva attiecīgi astoņos un piecus punktus ULEB Eirolīgas sestās kārtas spēlē, kurā viņu pārstāvētā Maskavas apgabala "Himki" komanda cieta zaudējumu.

Maskavieši viesos ar rezultātu 78:90 (22:28, 19:22, 15:30, 22:10) piekāpās Serbijas klubam Belgradas "Crvena zvezda mts".

Timma šajā mačā laukumā pavadīja 22 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo divpunktu metienu un divus no astoņiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva trīs kļūdas, vienu reizi pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes un tika pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr Bertāns 20 minūtēs un 23 sekundēs grozā raidīja vienu no četriem tālmetieniem un divus no trim soda metieniem, bet netrāpīja savu vienīgo divpunktu metienu.

Viņa kontā bija arī divas rezultatīvas piespēles, trīs piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Jau spēles ievadā Timma un Aleksejs Šveds pieļāva pa kļūdai katrs un nerealizēja divus tālmetienus. Turklāt otrajā minūtē Timma cīņā par bumbu netīšām iesita pretinieku kapteinim Branko  Lazičam, kurš uz to centās atbildēt ar tīšu sitienu. Timma saņēma nesportisko piezīmi, bet Lazičs tika izraidīts no zāles.

Turpinājumā "Himki" nonāca iedzinējos ar 0:8, bet vienubrīd pirmajā ceturtdaļā zaudēja pat ar desmit punktiem, taču beigās pietuvojās līdz viena punkta deficītam. Otrajā ceturksnī "Crvena zvezda" iekrāja 16 punktu pārsvaru, bet pārtraukumā devās ar plus deviņiem punktiem (50:41).

Otrā puslaika ievadā Bertāns ar tālmetienu un piespēli nedaudz samazināja pretinieku pārsvaru, taču paviršā spēle viesu izpildījumā turpinājās un trešās ceturtdaļas otrajā pusē komandas šķīra jau 26 punkti. Ceturtajā spēles nogrieznī ievērojami kritās mājinieku rezultativitāte un maskaviešiem izdevās pietuvoties, taču atspēlēšanās neizdevās un tika piedzīvots zaudējums.

"Himki" rindās ar 14 punktiem rezultatīvākais bija Šveds, bet pretiniekiem 18 punktus guva Boriša Simaničs, kuram ar 17 punktiem piebalsoja Billijs Beirons.

Maskavas klubs ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem piekto vietu turnīra tabulā.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu