NBA zvaigznes Embīds un Taunss saņem divu spēļu diskvalifikāciju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žoels Embīds un Karls Entonijs Taunss
Žoels Embīds un Karls Entonijs Taunss Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji Žoels Embīds un Karls Entonijs Taunss par trešdienas spēlē notikušo saķeršanos saņēmuši divu spēļu diskvalifikāciju.

Domstarpības starp abiem basketbolistiem izcēlās trešdienas spēlē starp Filadelfijas "76ers" un Minesotas "Timberwolves".

Epizode notika trešās ceturtdaļas sākumā, kad Taunss devās uz grozu, bet kļūdījās un zaudēja bumbu. Īsi pēc tam Embīds ar roku "ieāķējās" Taunsa padusē, bet spēlētājam šāda rīcība nepatika, tāpēc grūstīšanās pārrauga asākā divcīņā, kurā gan neviens no basketbolistiem necieta.

Abi spēlētāji pēc šīs epizodes laukumu bija spiesti atstāt; Embīdu notikušais manāmi uzjautrināja.

NBA viceprezidents Kiki Vandevejs ceturtdien publicēja paziņojumu, kurā teikts, ka piespriestais sods spēlētājiem ir atbilde tam, kas notika uz laukuma.

Šajā cīniņā iesaistījās arī vairāki citi spēlētāji un pat treneri, bet papildu sodi netika piešķirti, jo iesaistītās personas mēģinājušas šīs domstarpības mazināt. Tā gan neizskatījās vairākiem atbalstītājiem, jo Bens Simonds no Filadelfijas "76ers" domstarpību beigās bija redzams, turot savu roku uz Taunsa kakla.

Lai arī abi spēlētāji ir savu komandu līderi, sapratni par piešķirto sodu pauda "Timberwolves" basketbola operāciju prezidents Gersons Rosass.

"Lai arī esam vīlušies par šo lēmumu, saprotam, kādu ažiotāžu šī epizode ir izveidojusi. NBA pastāv liela sāncensība, kas pierādījās arī šajā spēlē," teica Rosass.

Taunss šajā spēlē paspēja aizvadīt 23 minūtes, kuru laikā izcēlās ar 13 punktiem, bet Embīds 20 minūtēs jau bija iekrājis 19 punktus. 

"Timberwolves" spēlētājam nāksies izlaist sestdienas izbraukuma spēli pret Dāvja Bertāna Vašingtonas "Wizards" un pirmdienas mājas maču pret Milvoki "Bucks". Savukārt Embīds izlaidīs pirmās divas no četrām izbraukuma spēlēm. Pirmā no tām paredzēta sestdien pret Portlendas "Trail Blazers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu