Medijs: Sotnieks ir viens no kļūdām bagātākajiem aizsargiem KHL (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Sotnieks
Kristaps Sotnieks Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Rīgas "Dinamo" joprojām ir pārliecinoši sliktākā aizsardzība visā Kontinentālajā hokeja līgā (KHL). Portāls "Championat" sadarbībā ar statistikas kompāniju "InStat" ir apkopojis sarakstu ar līgas aizsargiem, kuri pieļāvuši visvairāk kļūdu, kas novedušas pie vārtu zaudējumiem.

"Championat" apkopotajā sarakstā ar spēlētājiem, kuri pieļāvuši visvairāk kļūdu, kas noveduši pie vārtu zaudējumiem, ir atrodami arī trīs Rīgas "Dinamo" spēlētāji - Kristaps Sotnieks, Kristofers Berglunds un Kristaps Zīle.

Pirmajā vietā šajā sarakstā ir Pekinas "Kuņluņ Red Star" aizsargs Andrejs Šustrs. Viņš šosezon 14 reizes ir pieļāvis kļūdas, kas novedušas pie komandas vārtu zaudējuma. 24 spēlēs aizsargs, kuram ir samērā liela pieredze NHL, ir atdevis piecas rezultatīvas piespēles un nav guvis vārtus.

Otrajā vietā ir latviešu aizsargs Kristaps Sotnieks, kurš 23 spēlēs ir pieļāvis 12 kļūdas, kas noveda pie vārtu zaudējuma. Rīdzinieku aizsargs arī ir iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -6, taču pieredzējušais spēlētājs ir komandas rezultatīvākais aizsargs ar pieciem punktiem (2+3)

Top 3 noslēdz vēl viens "Kuņluņ Red Star" aizsargs Trevors Merfijs, kuram ir tikpat daudz pieļauto kļūdu, cik Kristapam Sotniekam. Uzreiz aiz Top 3 ir atrodams nākošais Rīgas "Dinamo" aizsargs - Kristofers Berglunds. Rīdzinieku leģionārs 21 spēlē ir pieļāvis 11 kļūdas, kas novedušas pie vārtu zaudējuma, iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -5, kā arī nav pārspējis pretinieku vārtsargu un atzīmējies ar četrām rezultatīvām piespēlēm.

Trešais rīdzinieks, kurš iekļuva kļūdām bagātāko hokejistu Top 20, ir Kristaps Zīle. Ranga veidotāji uzsvēra, ka jaunais latviešu aizsargs varēja atrasties pirmajā pozīcijā, ja nebūtu iedzīvojies traumā. Zīle pirms traumas aizvadīja vien 13 spēles, kuru laikā pieļāva deviņas kļūdas, kas noveda pie vārtu zaudējuma.

Rīgas "Dinamo" komanda ar visās spēlēs kopā zaudētiem 76 vārtiem ieņem pārliecinoši pēdējo vietu līgā. Nākamā sliktākā aizsardzības komanda (Minskas "Dinamo") kopumā ir zaudējusi 67 vārtus.

Savukārt līgas labākā aizsardzība pieder Maskavas "CSKA" hokejistiem, kas sezonas laikā ir zaudējuši vien 32 ripas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu