Basketbola klubs "Liepāja" atlaiž galveno treneri Zeidu

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Zeids (vidū).
Kristaps Zeids (vidū). Foto: https://www.facebook.com/LiepajasBasketbols/

Latvijas basketbola klubs "Liepāja" šonedēļ pārtraucis sadarbību ar līdzšinējo treneri Kristapu Zeidu, bet viņa amatu pārņems serbu speciālists Braņislavs Vičentičs, vēsta portāls "liepajniekiem.lv".

Liepājas klubu komandas galveno treneri nomainīt piespiedusi situācija. Komanda ir uzvarējusi tikai vienā no Latvijas-Igaunijas līgas septiņām spēlēm un turnīra kopvērtējumā atrodas priekšpēdējā pozīcijā. Vičentičs bijis starp kandidātiem uz "Liepājas" galvenā trenera amatu arī vasarā, tomēr kurzemnieki deva priekšroku sezonu sākt ar pašmāju speciālistu Zeidu pie vienības stūres.

"Liepāja" ar Vičentiču ir panākusi vienošanos līdz šīs sezonas beigām, ar iespēju pagarināt sadarbību uz nākamo sezonu.

Vičentičs ir 48 gadus vecs. Basketbolista karjeras laikā viņš spēlēja spēka uzbrucēja pozīcijā un pārstāvēja vairāku valstu klubus. Tai skaitā arī Krievijas vienības Krasnodaras "Lokomitv-Kubaņ" un Kazaņas "Unics".

Trenera karjeru Vičentičs sāka Belgradas "Crvena zvezda" jaunatnes sistēmā, ir vadījis Bahreinas U-18 izlasi, kā arī strādājis ar Bosnijas un Serbijas klubiem "Radnik Bijeljina" un "OKK Beograd".

Šis treneris specializējas uz jaunatnes attīstību un strādā individuāli ar gados jaunajiem spēlētājiem. Viens no "Liepājas" kluba mērķiem ir piesaistīt treneri sporta skolai un visai Liepājas basketbola sistēmai. 

Zeids šovasar vadīja Latvijas U-20 izlasi Eiropas čempionātā. Latvietis iepriekš bijis galvenā trenera asistents U-16 un U-17 meiteņu izlasēs, kā arī U-16 puišu komandā. 2017. un 2018.gada sezonās viņš bija komandas "Valga"/"Valka" galvenais treneris, bet aizvadītajā sezonā - "Jūrmala"/"Betsafe" galvenā trenera asistents.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu