"Spartaka" uzvara un "Valmiera Glass"/ViA neizšķirts saasina cīņu par Eirokausiem

CopyDraugiem X Whatsapp
Jūrmalas "Spartaka" futbolisti.
Jūrmalas "Spartaka" futbolisti. Foto: https://www.facebook.com/fkspartaks/

Jūrmalas "Spartaks" komanda svētdien svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas priekšpēdējās kārtas spēlē, saasinot cīņu par pēdējo ceļazīmi uz Eirokausiem.

Jūrmalnieki savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja "Daugavpili".

Vispirms 58.minūtē viesus no Daugavpils pārspēja Igors Tarasovs, bet 20 minūtes vēlāk Nemanja Belakovičs ar tālu un driblējošu sitienu pa zemi panāca 2:0 "Spartaka" labā.

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs divas uzvaras izcīnīja "Spartaks", bet reizi pie panākuma tika arī daugavpilieši. Tāpat abi klubi tikās Latvijas kausa astotdaļfinālā, kurā ar rezultātu 1:0 uzvarēja "Daugavpils".

Citviet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" viesos nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Jelgavu", tādējādi Jūrmalas komandas uzvara saglabāja intrigu cīņā par Eirokausiem.

Abas komandas pirmajā puslaikā apmainījās divām ļoti bīstamām epizodēm. Vispirms Tolu Arokodare neizmantoja izgājienu vienatnē pret "Jelgavas" vārtsargu Germanu Māliņu, bet vēlāk Maksima Votinovam ar galvu izpildītu tuvu sitienu neitralizēja Vladislavs Lazarevs.

Sezonas noslēgumā nākamajā sestdienā "Spartaks" viesosies pie "Riga" komandas, kamēr valmierieši mājās uzņems "Metta" futbolistus. Valmieras komanda par punktu apsteidz Jūrmalas vienību, kas vienādas bilances gadījumā turnīra tabulā būs augstāk.

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās jau trīs reizes, divās no tām panākumu svinot Valmieras klubam, bet vēl reizi spēlēts neizšķirti. Pēdējā tikšanās reizē, kas bija augustā, "valmierieši" mājās izcīnīja panākumu ar 3:1.

"Valmiera Glass"/ViA šonedēļ panāca vienošanos ar līdzšinējo treneri Tamazu Pertiju, kurš arī nākamsezon vadīs Valmieras komandu. Viņa vadībā vienībai šosezon padevies negaidīti labs starts, jo šobrīd ieņemtā ceturtā vieta nākamgad ļautu piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas kausa ieguvēja RFS sezonas pēdējā spēlē mājās ar 2:1 (1:1) izrāva uzvaru pār "Ventspili", liedzot kurzemniekiem nodrošināt sev bronzas medaļas.

Pirmie šajā mačā vārtus guva ventspilnieki, 21.minūtē pretinieku vārtsarga Dmitrija Grigorjeva kļūdu izmantojot Eudardam Tīdenbergam. Tiesa, trīs minūtes vēlāk debitants Mihaels Basils izlīdzināja rezultātu. Kompensācijas laika trešajā minūtē Rīgas komandai uzvaru atnesa Dāvis Ikaunieks.

Otrās vietas ieguvējiem šajā spēlē nevarēja palīdzēt Andrejs Cigaņiks, Takajuki Seto, Vitālijs Jagodinskis un čempionāta labākais vārtu guvējs Darko Lemajičs, kuriem bija spēkā diskvalifikācijas.

Savukārt "Liepāja" mazākumā izrāva neizšķirtu 2:2 (0:0) pret "Riga" komandu.

Vēju pilsētas komanda jau no desmitās minūtes spēlēja mazākumā, jo sarkano kartīti nopelnīja Kristers Tobers. Tomēr pirmie vārti tika gūti tikai 73.minūtē, kad pēc saspēles ar Ivanu Lukjanovu, 1:0 viesu labā panāca Felipe Brisola. 13 minūtes vēlāk bumbu tīklā raidīja arī pats Lukjanovs, kurš dubultoja rīdzinieku pārsvaru.

Tiesa, liepājnieki piedzīvoja laimīgu izglābšanos, jo pamatlaika priekšpēdējā minūtē Emerika Fraidejs vienus vārtus atguva, bet kompensācijas laika otrajā minūtē 2:2 panāca Raivis Jurkovskis.

Šajā mačā čempioniem nevarēja palīdzēt Herdi Prenga un Elvis Stuglis, kurš spēlē pret RFS iesita čempionu titulu nesošos vārtus. Abi spēlētāji šo spēli izlaida sakrāto brīdinājumu dēļ.

Šo kārtu izlaida "Metta" komanda, kas jau septīto gadu pēc kārtas spēlēs par vietas saglabāšanu spēcīgākajā čempionātā.

Ar 63 punktiem 31 spēlē kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par četriem punktiem mazāk ir 32 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 31 spēlē seko "Ventspils", bet 45 punkti ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 44 punktiem ir "Spartaks". Tikmēr 37 punktus iekrājusi "Jelgava", par punktu mazāk ir "Liepājai", bet 30 punktus ieguvusi "Daugavpilis". Pēdējā ar 25 punktiem 31 cīņā ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies sestdien.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu