Kenijieši Kamvorors un Džepkosgei uzvar Ņujorkas maratonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Džefrijs Kamvorors.
Džefrijs Kamvorors. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Kenijas garo distanču skrējēji Džefrijs Kamvorors un Džoselīna Džepkosgei svētdien uzvarēja prestižajā Ņujorkas maratonā attiecīgi vīriešu un sieviešu konkurencē.

Kamvorors distances pēdējos nogriežņos atrāvās no tuvākajiem sekotājiem finišējot pēc divām stundām astoņām minūtēm un 13 sekundēm.

Otrais bija viņa tautietis Alberts Korirs, kurš zaudēja 23 sekundes, bet vēl divas sekundes lēnāks bija etiopietis Girma Gebre.

Pērnā gada uzvarētājs Lelisa Desisa no Etiopijas šoreiz nefinišēja.

Kamvorors Ņujorkā uzvarēja arī pirms diviem gadiem, bet pērn bija trešais.

Tikmēr dāmām Džepkosgei finišēja pēc divām stundām 22 minūtēm un 38 sekundēm, kas ir otrais visu laiku labākais rezultāts Ņujorkā. No Margaretas Okajo 2003.gadā sasniegtā trases rekorda viņa atpalika septiņas sekundes.

Teju minūti jeb 54 sekundes viņai zaudēja tautiete un četrkārtējā šī maratona uzvarētāja, pērnā gada čempione Marija Keitani, bet vēl divas minūtes un 19 sekundes lēnāka bija Etiopijas skrējēja Ruti Aga.

Džepkosgei svētdien svinēja savu lielāko uzvaru karjerā.

Ņujorkas maratons, kurā savulaik divas reizes ir uzvarējusi visu laiku titulētākā Latvijas gargabalniece Jeļena Prokopčuka, norisinājās 49.reizi. Ņujorkā Prokopčuka uzvarēja 2005. un 2006.gadā, bet 2007. un 2013.gadā bija trešā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu