DOSB prezidents: WADA zaudējusi savu kredibilitāti

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas Olimpisko sporta veidu savienības (DOSB) prezidents Alfons Hermanis atklājis, ka Krievijas dopinga skandāla dēļ, Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) zaudējusi savu kredibilitāti.

"Ja jautātu man vai kādam citam no DOSB organizācijas par to, vai pilnībā uzticamies WADA, domāju, ka reti kurš vienbalsīgi pateiktu "jā"," pirms Katovicē gaidāmās WADA konferences teica DOSB prezidents Hermanis.

DOSB prezidents arī kritiski vērtēja pašreizējā WADA vadītāja Kreiga Rīdija darbu, jo viņa pārraudzībā tika šķetināts Krievijas dopinga skandāls.

"Tik nopietnās lietās kā Krievijas skandāls, kas gadiem devies nepareizajā virzienā, organizācijas vadītājam ir jāspēj uzņemties atbildība, lai "iztīrītu veikalu", tādējādi parādot labāku ceļu," teica Hermanis. "Neuzskatu, ka Rīdija valdīšana uzskatāma par veiksmīgu."

Polijā patlaban noris WADA trīs dienu konference, kurā, visticamāk, organizācijas prezidenta amats tiks nodots Polijas Sporta ministram Vitoldam Bankam. Viņš gan šo amatu ieņem no nākamā gada 1.janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu