Hārtlijs: Liepājas turnīrā došu Gudļevskim iespēju sargāt vārtus vismaz divās spēlēs (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Publicitātes foto

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs šonedēļ Liepājā gaidāmajā četru izlašu pārbaudes turnīrā vismaz divos mačos vietu vārtos atvēlēs pagaidām bez darba kādā klubā esošajam Kristeram Gudļevskim, lai spēlētājs varētu iegūt nepieciešamo augsta līmeņa spēļu praksi.

Latvijas izlase mačus Liepājā paredzētajā "Turkish Airlines" četru komandu turnīrā aizvadīs no 7. līdz 9.novembrim. Mājinieki spēlēs pret Baltkrievijas, Slovēnijas un Francijas valstsvienībām.

Komandu pārstāvēs tādi izlases veterāni kā Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Artūrs Kulda un citi. Vārtsargu līnijā ierindā būs pašlaik bez darba esošais Gudļevskis un hokeja kluba "Liepāja" otrais numurs Kristaps Nazarovs.

"Apzināmies, ka pavasarī pasaules čempionātā būs nepieciešama pieredzējušo spēlētāju labā spēle. Tomēr saprotam, ka šosezon daudz spēlētāju pārstāv Ziemeļamerikas klubus, kuru sezonas var ievilkties arī pasaules čempionāta norises laikā. Tāpēc Liepājā gribam pārbaudīt vairākus gados jaunos spēlētājus. Divas trīs nedēļas pirms pasaules čempionāta ir pietiekami, lai sagatavotos, tāpēc sezonas pārbaudes turnīri nav tik izšķiroši," žurnālistiem pirmdien sacīja Hārtlijs.

Treneris uzsvēra, ka arī novembra turnīram ir liela nozīme. Tas paver iespēju izlasē spēlēt vietējās "Optibet" hokeja līgas pārstāvjiem, kā arī valstsvienības pamatvērtībām atrādīt savas prasmes Liepājas publikai.

Šoreiz uz izlasi nav izsaukts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" pamatvārtsargs Jānis Kalniņš, nometnē nav arī Šveices virslīgā spēlējošā Ivara Punnenova. Tas nozīmē, ka pamatvārtsarga lomu Liepājā uzņemsies oktobra sākumā no Rīgas "Dinamo" atlaistais Gudļevskis.

"Viņš sargās vārtus vismaz divās no trim spēlēm. Vēlos parunāt ar Kristeru. Esmu zvanījis uz Somiju, Šveici un Vāciju, mēģinot palīdzēt viņam atrast jaunu klubu. Gudijs ir pelnījis spēlēt. Vēlos izmantot šo turnīru, lai viņš sevi varētu parādīt no labākās puses. Cerams, pēc tam viņš saņems zvanu ar darba piedāvājumu," atklāja Hārtlijs.

"Mana prioritāte šajā turnīrā ir dot iespēju Gudļevskim atkal spēlēt. Šobrīd Elvis Merzļikins ir Nacionālajā hokeja līgā (NHL), bet Jānis Kalniņš uz saviem pleciem velk smago "Jokerit" vezumu. Mūsu potenciālie izlases vārtsargi spēlē daudz. Novembrī nenokomplektēsim izlases sastāvu pasaules čempionātam. Gudijs izlasei līdz šim bijis ļoti lojāls. Pirms diviem gadiem aplidoja apkārt pusei pasaules, lai no Ziemeļamerikas pievienotos komandai Slovākijā. Nebija gulējis trīs dienas, bet gatavs spēlēt. Tādi vīri ir jāciena. Kāds cits būtu pateicis, ka ir pārguris un pat nebūtu devies uz Slovākiju."

Līdzīga situācija esot ar otru bez kluba esošo - aizsargu Artūru Kuldu. Viņam Hārtlijs došot iespēju spēlēt visos trijos mačos Liepājā.

Hārtlijs arī piekrita iepriekš Latvijas Hokeja federācijas (LHF) vadības paustajam, ka šis turnīrs ir svarīgs stūrakmens, lai sagatavotos nākamgad augusta izskaņā Rīgā gaidāmajai olimpiskajai kvalifikācijai.

Komandu Liepājā vadīs Hārtlijs, bet viņam palīdzēs Artis Ābols un Maksims Širokovs, kuram tā būs debija trenera ampluā. Vārtsargus trenēs Sergejs Kuzņecovs.

Latvijas hokeja izlasei šis būs vienīgais turnīrs, kurā tā spēlēs sezonas laikā.

Pirms pasaules čempionāta Šveicē tiks aizvadīti seši pārbaudes mači, bet planētas meistarsacīkstes sāksies 8.maijā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu