Karsums pirms KHL pārtraukuma - ceturtais labākais vārtu guvējs līgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītās Maskavas "Spartak" komandas uzbrucējs Mārtiņš Karsums pirms Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pārtraukuma ir ceturtais labākais vārtu guvējs. 

(Papildināts viss teksts.)

Aizvadītajās 26 spēlēs 33 gadus vecais Latvijas uzbrucējs izcēlies ar 10 vārtu guvumiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. 

Desmit vārus iemetis arī Sanktpēterburgas SKA spēlētājs Jori Lehtera, kura kontā arī astoņas rezultatīvas piespēles. Tikpat reižu precīzs bijis arī Maskavas CSKA hokejists Vejs Lindens, kuram arī 12 rezultatīvas piespēles. 

Tikmēr 11 precīzi metieni ir Vladivostokas "Admiral" uzbrucēja Denisa Vihareva kontā. Viņam arī sešas rezultatīvas piespēles.  

Līgas labākais vārtu guvējs ar 14 precīziem raidījumiem ir Ufas "Salavat Julajev" uzbrucējs Ņikita Sošņikovs, ar 13 vārtu guvumiem seko CSKA uzbrucējs Kirils Kaprizovs. 

Karsums jau tagad ir pārspējis iepriekšējā sezonā iespēto, kad pretinieku vārtsargus pārspēja deviņas reizes. 

Ar 14 rezultativitātes punktiem Karsums dala "Spartak" komandas rezultatīvākā spēlētāja godu. 

Rezultatīvākais Latvijas spēlētājs KHL pagaidām ir Rīgas "Dinamo" kapteinis Lauris Dārziņš, kurš nopelnījis 19 rezultativitātes punktus (7+12). 

Pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs pirms izlašu pārtraukuma KHL čempionātā ir Mika Indraša komandas biedrs Maskavas "Dinamo" sastāvā Vadims Šipačovs, kurš izcēlies ar astoņiem vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm, nopelnot 30 punktus. 

Pa 24 punktiem nopelnījis Līnuss Ūmarks (6+18) no "Salavat Julajev" un Kaprizovs (13+11). 

Teicami šo sezonu Helsinku "Jokerit" vārtos aizvada Jānis Kalniņš, kurš vidēji spēlē atvairījis 93,0% pretinieku metienus, savos vārtos ielaižot 1,94 ripas. Viņš ir pārliecinoši pirmais numurs Somijas komandas vārtos.

KHL čempionāts atsāksies 12. novembrī.   

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu