Porziņģim ir sliktākais +/- rādītājs Dalasas komandā (8)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristaps Porziņģis ir viens no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" līderiem un otrs rezultatīvākais spēlētājs, bet viņa +/- rādītājs ir sliktākais komandā. 

24 gadus vecais latvietis šosezon piedalījies visās sešās "Mavericks" komandas spēlēs. Pēc 20 mēnešu pauzes viņš pamazām ieiet spēļu ritmā. 

Rika Kārlaila vadītajai Dalasas komandai čempionāts sācies veiksmīgāk, nekā to prognozēja pirms sezonas. Sešos mačos izcīnītas četras uzvaras, kas Rietumu konferencē pašlaik ļauj atrasties ceturtajā pozīcijā. 

Porziņģis NBA atgriezies sekmīgi, bet ir viens statistikas rādītājs, kurš viņam ir sliktākais komandā, proti, vidējais +/- Porziņģim ir -3,7. Tas nozīmē, ka, kamēr laukumā bijis liepājnieks, "Mavericks" vienība guvusi par 3,7 punktiem mazāk nekā pretinieki.

Kortnijam Lī šis rādītājs ir -6,5, bet viņš ir piedalījies tikai divās spēlēs, turklāt laukumā pavadījis vidēji 11 minūtes. Kopējais +/- viņam ir -13.

Vairākiem "Mavericks" spēlētājiem +/- vidējais rādītājs ir 6 un vairāk, bet serbu milzim Bobanam Marjanovičam tas ir 17,0. Tiesa, viņš laukumā izgājis tikai divos mačos. 

Kopējais +/- Porziņģim ir -22, Džeilens Bransons iekrājis +37, Marjanovičs +34, Delons Raits un Tims Hārdevejs juniors +33, Doriens Finejs-Smits +29 un Luka Dončičs +11.

Jāpiebilst, ka Porziņģis ir pamatpiecinieka spēlētājs un parasti atrodas laukumā, kad pretī ir sāncenšu labākie spēki. Līdzšinējos mačos, ņemot vērā neseno atgriešanos pēc ilgas prombūtnes, viņš spēlējis nedaudz saudzīgāk nekā ierasts. Patiesāka aina +/- rādītājā gan parādīsies pēc nospēlētām vismaz 25 spēlēm. 

Porziņģis šosezon vidēji mačā laukumā pavadījis 32,4 minūtes, kuru laikā guvis 20,5 punktus, izcīnījis 8,2 atlēkušās bumbas, bloķējis 2,7 metienus un veicis 2,2 rezultatīvas piespēles. 

Viņš ir "Mavericks" otrs rezultatīvākais spēlētājs, otrs labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām un labākais metienu bloķētājs. 

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu