"Blue Jackets" piedzīvo zaudējumu; Korpisalo spēles trešā spožākā zvaigzne

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" pagājušajā naktī mājās ar 1:2 (0:1, 1:1, 0:0) atzina Vegasas "Golden Knights" pārspēku.

Abus vārtus Vegasas vienības rindās iemeta Railijs Smits, bet "Blue Jackets" zaudējumus piedzīvojusi pēdējos piecos mačos.

Merzļikins palika uz "Blue Jackets" rezervistu soliņa. 

Viņa konkurents soms Jūnass Korpisalo Kolumbusas vārtos tika galā ar 23 no 25 pretinieku metieniem un izpelnījās spēles trešās spožākās zvaigznes balvu. 

Citā spēlē "Bruins" viesos ar rezultātu 4:5 (1:3, 2:1, 1:1) piekāpās Monreālas "Canadiens", piedzīvojot pirmo zaudējumu pēdējās sešās spēlēs. Uzvarētāju labā divus vārtus iemeta Viktors Mete, vārtus un rezultatīvu piespēli iekrāja Tomāšs Tatārs un Bens Čiaro, savukārt Džefam Petrijam divas rezultatīvas piespēles.

"Bruins" rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Dāivids Pastrņāks, kurš jau 13 spēlēs pēc kārtas spējis atzīmēties vismaz ar vienu rezultativitātes punktu.

Pieredzes bagātais Slovākijas hokeja milzis Zdeno Hāra no "Bruins" otrdien aizvadīja savu 1500. spēli NHL

Ņujorkas "Islanders" mājās ar 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pieveica Rūdolfs Balcera pārstāvēto Otavas "Senators", gūstot jau desmito panākumu pēc kārtas. Ņujorkas vienībā vārtus un rezultatīvu piespēli nopelnīja Keisijs Sizikas un Kails Klaterbaks, savukārt Kols Bardro savus pirmos vārtus NHL guva, izpildot "bullīti", tādējādi kļūstot tikai par septīto hokejistu līgas vēsturē, kurš savus pirmos vārtus guvis ar soda metienu.

Balcers savainojuma dēļ šosezon vēl nav spēlējis. 

Ar tādu pašu rezultātu uzvaru svinēja arī Filadelfijas "Flyers", kas savā laukumā ar 4:1 (1:0, 0:1, 3:0) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes", kas piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas. Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Filadelfijas vienībā izcēlās Klods Žirū un Šons Kuturjē, bet Metam Niskanenam divas piespēles. Vienīgos vārtus "Hurricanes" rindās guva Lukas Valmarks.

Savukārt Toronto "Maple Leafs" savā laukumā ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) uzvarēja Losandželosas "Kings". Ar vārtiem un rezultatīvu piespēli Toronto rindās izcēlās Ostons Metjūss un Viljams Nīlanders, savukārt Alekss Iafallo guva "Kings" vienīgos vārtus. Tikmēr ceturto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Dalasas "Stars", kas mājās ar 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) pārspēja Kolorādo "Avalanche". Divus vārtus "Stars" rindās guva Radeks Faksa, bet "Avalanche" pie uzvaras nav tikusi jau pēdējās piecās spēlēs.

Pēc spēles soda metienu sērijā piedalījās Ņūdžersijas "Devils", kas ar rezultātu 2:1 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja Vinipegas "Jets". Vārtus spēles pamatlaikā guva Niko Hišiers un Endrū Kops, bet uzvaru "Devils" atnesa Džespera Bokvista rezultatīvais izgājiens vienatnē pret vārtsargu. Maču pamatlaikā nespēja pabeigt arī Arizonas "Coyotes" un Kalgari "Flames". Mājinieki "Flames" ar rezultātu 4:3 (0:1, 1:1, 2:1, 1:0) papildlaikā uzveica "Coyotes". Uzvarētāju labā ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Metjū Tkačuks, bet vēl trīs spēlētāji iekrāja divus rezultativitātes punktus.

Citviet pērnā gada čempioni Sentluisas "Blues" viesos ar rezultātu 2:1 (0:0, 1:0, 0:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vankūveras "Canucks", svinot jau piekto panākumu pēc kārtas. Uzvaru nesošie vārti Džeidena Švarca rēķinā. 

Tikmēr uzvaras ar rezultātu 4:2 svinēja Sanhosē "Sharks" un Minesotas "Wild". "Sharks" savā laukumā ar 4:2 (0:0, 2:0, 2:2) pieveica Čikāgas "Blackhawks", Timo Maieram un Tomāšam Hertlam izceļoties ar 1+1. Tikmēr Bārklejs Gūdrovs pievienoja divas piespēles. Savukārt "Wild" viesos ar 4:2 (0:0, 1:2, 3:0) uzvarēja Anaheimas "Ducks". Vārtus un rezultatīvu piespēli "Wild" komandā nopelnīja Mets Cukarello.

Trešdien NHL tiks aizvadīts divas spēles, bet nevienā no tām nepiedalīsies Latvijas hokejistu komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu