"TTT Rīga" cīnās par pirmo uzvaru Eirolīgas jaunajā sezonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: FIBA.com

Latvijas vadošā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē viesosies pie Turcijas komandas Mersinas "Gelecek Koleji Čukurova".

Mačs sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam "Best4Sport TV".

Rīdzinieces sezonu sākušas ar trim zaudējumiem Prāgas ZVVZ USK, Brenas "Etixx Mithra Castors" un Buržas "Tango" komandām, kamēr Mersinas vienība uzvarējusi Venēcijas "Umana Reyer", bet cietusi neveiksmes pret Prāgas vienību un Orenburgas "Nadežda".

A apakšgrupā vadībā ar trim uzvarām trīs spēlēs ir Prāgas ZVVZ USK un Jekaterinburgas UGMK, ar diviem panākumiem seko Orenburgas "Nadežda", pa uzvarai ir Venēcijas "Umana Reyer", Brenas "Etixx Mithra Castors", Buržas "Tango" un Mersinas "Čukurova" vienībām, bet ar trim zaudējumiem turnīra tabulu noslēdz "TTT Rīga".

Turcijas komanda iepriekšējā Eirolīgas mačā iemeta tikai 28 punktus, turklāt trešajā ceturtdaļā guva vien divus punktus.

Arī Turcijas līgā "Čukurova" basketbolistes nedemonstrē sniegumu, ko no Eirolīgas komandas varētu gaidīt. Četrās spēlēs četri zaudējumi. Tiesa, komanda, līdzīgi kā "TTT Rīga", atrodas pārbūves procesā.

Lai gan "TTT Rīga" Eirolīgā šosezon nav izcīnījusi uzvaru, rīdzinieces tiek uzskatītas par nelielām favorītēm. Pērn Turcijas klubs Eiropas kausā izcīnīja 11 uzvaras pēc kārtas un apstājās tikai ceturtdaļfināla duelī pret Eirolīgas klubu no Itālijas Skio "Familia".

"TTT Rīga" basketbolistes pagājušajā sezonā pirmo reizi pēc neatkarības atjaunošanas sasniedza Eiropas labāko astoņnieku. Latvijas vadošā komanda ceturtdaļfināla sērijā atzina spēcīgās Jekaterinburgas UGMK pārākumu, Krievijas klubam pēc tam triumfējot finālčetrinieka turnīrā.

Rīgas klubs iepriekšējās sezonas Eirolīgas turnīru sāka no kvalifikācijas, tajā divu spēļu summā pārspējot Aneti Šteinbergu un Venēcijas "Umana Reyer" komandu, bet 2019./2020.gada sezonā Latvijas vienībai ir tiesības spēlēt jau pamatturnīrā.

Latvijas komanda Eirolīgā iepriekšējo reizi spēlēja no 2007. līdz 2011.gadam. Nevienā no četrām sezonām rīdziniecēm neizdevās izkļūt no apakšgrupas.

"TTT Rīga" 2018./2019.gada sezonā triumfēja EWBL un jaunizveidotajā Baltijas līgā, kā arī izcīnīja savu 18. Latvijas čempiontitulu

"TTT Rīga" sastāvs 2019./2020. gada sezonā: Elizabete Bulāne, Binta Drameha, Paula Strautmane, Megana Hafa, Karlīne Pilābere, Paula Mauriņa, Vanesa Jasa, Aija Klakocka, Eva Indriķe, Anita Miķelsone, Zenta Meļņika, Linneja Hārpere, Kitija Laksa, Kate Krēsliņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu