SOK piešķir desmit miljonus ASV dolāru antidopinga sistēmas uzlabošanai

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piešķīrusi desmit miljonus ASV dolāru (aptuveni deviņus miljonus eiro) antidopinga sistēmas uzlabošanai pirms Tokijas Olimpiādes.

SOK prezidents Tomass Bahs par šādu lēmumu paziņoja savas runas laikā, uzstājoties Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) konferencē Polijā.

Aptuveni puse no naudas paredzēta jaunām iekārtām, kas pirms sacensību nodotos paraugus spētu uzglabāt līdz pat desmit gadiem, kad, iespējams, jau būs parādījušas jaunas metodes dopinga provju testēšanā.

Ģenētiskās secības testi tiek izstrādāti jau vairāk nekā dekādi, bet drīzumā tos, visticamāk, varēs pielietot arī praksē. Paraugus šī testa izmēģināšanai paredzēts ievākt tuvāk nākamajai vasarai.

"Šī jaunā metode būs revolucionāra, jo ar tās palīdzību, dopingu varēs noteikt arī nedēļas un mēnešus pēc tā parādīšanās asinīs," teica Bahs.

Krievijas dopinga skandāla dēļ paredzēts noteikt arī stingrākas prasības ārpus laboratorijas izmeklējumos.

"Šajā jautājumā mums būs nepieciešams pilnīgs valdību atbalsts. To rokās ir visas iespējas un instrumenti, lai attiecīgi rīkotos," norādīja Bahs.

Polijā patlaban noris WADA trīs dienu konference, kurā, visticamāk, organizācijas prezidenta amats tiks nodots Polijas Sporta ministram Vitoldam Bankam. Viņš gan šo amatu ieņem no nākamā gada 1.janvāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu