Latvijas hokeja izlases aizsargs Salija brīvajā laikā Ķīnā barojis lauvas

CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Salija
Artūrs Salija Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Pekinas "Kuņluņ Red Star" sistēmas aizsargs Artūrs Salija laiku Ķīnā izmanto lietderīgi, izmantojot iespējas, ko spēj piedāvāt tikai šī valsts. Kādā no brīvdienām kopā ar citiem latviešu hokejistiem viņš devies uz savdabīgu safari barot lauvas, sportists atklāja sarunā ar TVNET.

Salija no 7. līdz 9. novembrim atradīsies Latvijas izlases sastāvā. Valstsvienība Liepājā aizvadīs četru komandu pārbaudes turnīru, tiekoties ar Slovēnijas, Baltkrievijas un Francijas izlasēm.

Aizsargam Salijam provizoriski būtu bijis jāveic visgarākais ceļš uz izlases nometni, bet viņš ar Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandu Pekinas KRS-BSU atradās Sanktpēterburgā, tāpēc lidojums esot bijis īss un patīkams.

"Ja nāktos lidot no Ķīnas, tad gaisā būtu jāpavada aptuveni desmit stundas. Kopā ar KHL klubu lidojis šosezon vēl neesmu, bet ar VHL komandu jau nolidots daudz. Bijuši četri izbraukumi, katrā pa astoņu stundu lidojumam. Ir nācies arī desmit stundas braukt autobusā," par ceļošanu un spēlēšanu Ķīnas hokeja klubā pastāstīja latvietis.

Kad Salija parakstīja līgumu ar Pekinas klubu, jau esot rēķinājies ar apjomīgo ceļošanu. Algas apjomu gan tas neietekmējot, kaut dzirdēts, ka spēlētājiem parasti par spēlēšanu šādās komandās maksā vairāk.

VHL klubā KRS-BSU Salija spēlē kopā ar diviem citiem latviešiem - aizsargu Kristapu Bazēviču un uzbrucēju Gunāru Skvorcovu. Visi trīs tautieši Ķīnā turoties kopā, baudot šīs plašās valsts piedāvātās savdabīgās izklaides.

"Daudz pavadām laiku kopā. Cenšamies iesaistīties dažādās aktivitātēs ārpus hokeja. Esam bijuši uz Zīda tirgu Pekinā, reiz arī aizbraucām barot lauvas.

Tas bija interesanti, kaut sākumā nedaudz bailīgi. Sēdējām autobusā, kas apvilkts ar žogu, atvēra logu un ar garu dakšu devām lauvām barību. Mums teica, ka tajā safari kopā esot ap 800 lauvu un tīģeru," par eksotisko pieredzi TVNET pastāstīja Latvijas izlases aizsargs.

Latvijas izlases nometnē šonedēļ aizsargs ieradās jau ar divu maču pieredzi KHL. Iespēja debitēt līgā gan viņam nāca negaidīti.

"Uzskatu, ka KHL ir otra spēcīgākā pasaulē aiz Nacionālās hokeja līgas (NHL). Lielajā komandā bija traumas, atlaida Metjū Majoni. Labi, ka iedeva iespēju debitēt. Principā jau tikai "aizlāpīju caurumu". Debitēju pret Miku Indraši un Maskavas "Dinamo". Iesildīšanās laikā Mikam teicu, lai mani "nesašņorē". Kļūdas cena KHL ir ļoti augsta. Ne brīdi nedrīkst nolaist galvu, ripas kustība ir ļoti ātra," sacīja Salija.

Galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Latvijas izlase uz Liepāju devusies ar diviem vārtsargiem, desmit aizsargiem un 17 uzbrucējiem.

Šajā turnīrā Latvijas valstsvienības rindās startēs 11 spēlētāji no "Optibet" hokeja līgas (OHL), pieci no Rīgas "Dinamo", četri no Šveices, divi no Čehijas, četri no KHL ārvalstu klubiem, pa vienam no Vācijas un HK "Rīga", bet diviem spēlētājiem nav pārstāvēto klubu.

Hārtlijam darbā ar Latvijas izlasi šajā turnīrā asistēs Artis Ābols (Rīgas "Dinamo"), Maksims Širokovs ("BHC37") un Sergejs Kuzņecovs (HS "Rīga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu