Apskatnieks: Porziņģi var izmantot pareizāk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" jauno sezonu sākusi negaidīti veiksmīgi. Sešās spēlēs izcīnītas četras uzvaras. Apskatnieks Dereks Kērbijs uzskata, ka vienības sniegums varētu būt vēl labāks, ja pareizāk tiktu izmantots tieši Porziņģis. 

"Mavericks" jaunais eiropiešu duets sezonas ievadā individuāli demonstrē ļoti veiksmīgu sniegumu. Slovēņu talants Luka Dončičs vidēji spēlē atzīmējas ar 26,7 gūtiem punktiem, 10,3 atlēkušajām bumbām un 9,5 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr Porziņģis Dalasas komandā ieņēmis "otrās vijoles" lomu ar vidēji spēlē gūtiem 20,5 punktiem, 9,5 izcīnītām bumbām, 2,2 rezultatīvām piespēlēm un 2,7 bloķētiem metieniem. 

Kērbijs uzskata, ka Dončičs, kurš iepriekšējā sezonā tika nosaukts par līgas labāko debitantu, pavisam noteikti šosezon piedalīsies NBA Visu zvaigžņu spēlē, ja komanda turpinās uzvarēt un individuālā statistika ievērojami nesamazināsies.

Lai arī Porziņģis laukumā atgriezās pēc 20 mēnešu pārtraukuma, viņa sniegums jau tagad ir pielīdzināms Ņujorkā redzētajam, bet amerikāņu basketbola apskatnieks uzskata, ka tas varētu būt vēl labāks. Problēma šobrīd slēpjas Porziņģa nepietiekamā iesaistē, nepareizā izmantošanā. 

"Ja "Mavericks" sniegumā šobrīd ir kāds aspekts, kas būtu pelnījis kritiku, tad tā ir Porziņģa iesaiste spēlē pašā tās sākumā. Komandas spēles veidotājs Dončičs un galvenais treneris Riks Kārlails šajā jautājumā varētu laboties," raksta Kērbijs.

Porziņģim ir sliktākais vidējais +/- rādītājs Dalasas komandā, proti, -3,7. Tas nozīmē, ka, kamēr laukumā bijis liepājnieks, "Mavericks" vienība guvusi par 3,7 punktiem mazāk nekā pretinieki. Kopējais +/- viņam ir -22. 

Karjeras laikā Porziņģis visaugstāko efektivitāti ir demonstrējis tad, kad viņš spēlē tiek iesaistīts jau no paša tās sākuma. Ņujorkā, pārstāvot vietējo "Knicks", Porziņģim apkārt nebija daudz augstākā līmeņa spēlētāju, līdz ar to bumba jau no spēles sākuma gāja caur latviešu spēlētāja rokām, kas viņam ļāva ieiet spēles ritmā.

"Mavericks" situācija ir citādāka. Spēļu sākumos bieži ir novērojamas situācijas, kad ar bumbu vairāk individuāli darbojas tieši Dončičs, kas liedz Porziņģim veiksmīgi ieiet ritmā.

"Kritiku ir pelnījis arī Kārlails, kurš nav atradis veidu kā pareizi integrēt Porziņģi, kad latvietis pēc nomaiņas laukumā atgriežas otrās ceturtdaļas sākumā. Pat tad, kad "Mavericks" spēli sāk veidot caur Porziņģi, viss apstājas pēc pirmās nomaiņas," novērojis Kērbijs. 

Kā piemēru šai problēmai apskatnieks min spēli pret Losandželosas "Lakers", kuras pirmajā ceturtdaļā latvietis guva astoņus punktus, bet spēles turpinājumā latvietis pie bumbas tika reti, kas rezultējās pilnīgā ritma pazaudēšanā. Porziņģis to spēli noslēdza ar 16 punktiem. Lai gan Porziņģim pēdējās spēlēs nav tik rezultatīvas, viņš tik un tā ir atradis veidus kā ietekmēt spēles. 

Partneriem būtu vairāk jāstrādā uz Porziņģi, jāveido viņam iespējas biežāk noslēgt uzbrukumus. 

Kērbijs norāda, ka "Mavericks" divas zaudētās spēles būtu uzvarējusi, ja vien pareizāk tiktu izmantots tieši Porziņģis.

Porziņģis ir "Mavericks" otrs rezultatīvākais spēlētājs, otrs labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām un labākais metienu bloķētājs. 

Nākamo spēli Dalasas vienība aizvadīs naktī uz ceturtdienu (Latvijas laiks), kad savā laukumā uzņems Orlando "Magic". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu