Divkārtējā olimpiskā čempione boksā Adamsa veselības problēmu dēļ beidz karjeru

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Nikola Adamsa
Nikola Adamsa Foto: AFP/SCANPIX

Divkārtējā olimpisko spēļu čempione boksā Nikola Adamsa, baidoties par savu redzi, nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, trešdien paziņoja boksere.

Adamsa kļuva par pirmo olimpisko čempioni boksā, to paveicot 2012.gada Olimpiādē, startējot svara kategorijā līdz 51 kilogramam. Sportiste atklāja, ka vairs necer uz trešo olimpisko zeltu, jo nolēmusi likt punktu savai karjerai.

Bijusī boksere aizsūtīja atklātu vēstuli vietējam medijam "Yorkshire Evening Post", tajā norādot, ka pēc ārsta ieteikuma viņa nolēmusi pārtraukt karjeru. Ja boksere turpinātu piedalīties sacensībās, pastāvētu risks, ka viņas redze varētu tikt neatgriezeniski iedragāta.

Adamsa četrus gadus vēlāk aizstāvēja olimpiskās čempiones godu, bet 2018.gadā viņa kļuva par Pasaules Boksa organizācijas (WBO) trešā vieglā svara čempioni.

"Esmu saņēmusi norādījumus, ka turpinot karjeru, mana redze varētu tikt bojāta un pastāvētu risks to zaudēt pavisam," teikts Adamsas vēstulē. "Man ir prieks, ka varēju pārstāvēt savu valsti, kā arī izcīnīt olimpisko zeltu un WBO čempiones jostu. Esmu piepildījusi savus sapņus, bet mans ķermenis par to dabūja maksāt."

"Par šādu bokseri kļuvu, pateicoties savai komandai, kas mani iedrošināja un izprata. Tas, ko jūs man iemācījāt, sniedzas ārpus ringa robežām."

Adamsa sevi bija iesaukusi par "comeback kid", jo 2015.gadā viņa pēc pleca savainojuma atgriezās sportā, izcīnot uzvaru Eiropas spēlēs.

Karjeras laikā sportiste reizi kronēta par pasaules amatieru čempioni, bet sudraba godalgu šajās sacensībās viņa nopelnīja trīs reizes. Tāpat viņa izcīnījusi zeltu un sudrabu arī Eiropas amatieru čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu