Latvijas hokeja izlase sāk četru komandu turnīru Liepājā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Hokeja federācija

Boba Hārtlija vadītā Latvijas nacionālā hokeja komanda šodien Liepājā sāk "Turkish Airlines" četru komandu turnīru, pirmajā mačā tiekoties ar Slovēnijas valstsvienību. Spēles sākums plkst. 19.30. 

Mājinieki spēlēs arī pret Baltkrievijas un Francijas izlasēm.

Latvijas komandu pārstāvēs tādi izlases veterāni kā Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Artūrs Kulda un citi. Vārtsargu līnijā ierindā būs pašlaik bez darba esošais Kristers Gudļevskis un hokeja kluba "Liepāja" otrais numurs Kristaps Nazarovs.

"Apzināmies, ka pavasarī pasaules čempionātā būs nepieciešama pieredzējušo spēlētāju labā spēle. Tomēr saprotam, ka šosezon daudz spēlētāju pārstāv Ziemeļamerikas klubus, kuru sezonas var ievilkties arī pasaules čempionāta norises laikā. Tāpēc Liepājā gribam pārbaudīt vairākus gados jaunos spēlētājus. Divas trīs nedēļas pirms pasaules čempionāta ir pietiekami, lai sagatavotos, tāpēc sezonas pārbaudes turnīri nav tik izšķiroši," žurnālistiem pirmdien sacīja Hārtlijs.

Šoreiz uz izlasi nav izsaukts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Helsinku "Jokerit" pamatvārtsargs Jānis Kalniņš, nometnē nav arī Šveices virslīgā spēlējošā Ivara Punnenova. Tas nozīmē, ka pamatvārtsarga lomu Liepājā uzņemsies oktobra sākumā no Rīgas "Dinamo" atlaistais Gudļevskis.

"Gudļevskis sargās vārtus vismaz divās no trim spēlēm," atklāja Hārtlijs. 

Šis turnīrs ir svarīgs stūrakmens, lai sagatavotos nākamgad augusta izskaņā Rīgā gaidāmajai olimpiskajai kvalifikācijai.

Hārtlijam palīdzēs Artis Ābols un Maksims Širokovs, kuram tā būs debija trenera ampluā. Vārtsargus trenēs Sergejs Kuzņecovs.

Nākamo spēli Latvija piektdien aizvadīs pret Franciju, bet dienu vēlāk tiksies ar Baltkrieviju. 

Latvijas hokeja izlasei šis būs vienīgais turnīrs, kurā tā spēlēs sezonas laikā.

Pirms pasaules čempionāta Šveicē tiks aizvadīti seši pārbaudes mači, bet planētas meistarsacīkstes sāksies 8.maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu