Stojanovičs: Parādīt labāko sniegumu liedzis futbolistu pārliecības trūkums (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Slaviša Stojanovičs
Slaviša Stojanovičs Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas nacionālās futbola komandas galvenais treneris Slaviša Stojanovičs uzskata, ka 2020. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā izlase savu labāko sniegumu nav parādījusi pārliecības trūkuma dēļ. Speciālists cer, ka cikla noslēdzošajās divās spēlēs pret Slovēniju un Austriju futbolisti būs motivēti. 

Nākamajā sestdienā Latvijas izlase viesos spēlēs pret Slovēniju, bet 19. novembrī uzņems Austriju, kas būs cikla noslēdzošā spēle. 

"Sagaidu divas smagas spēles pret komandām, kuras cīnās vēl par otro vietu grupā. Teorētiski cerības nav zudušas arī Slovēnijai. Ceru, ka futbolisti būs tikpat motivēti kā oktobrī, jo vietējais čempionāts lēnām iegājis noslēguma fāzē. Kādam jau šī sezona ir noslēgusies. Ceru, ka nebūs nekād pārsteigumi, neuzradīsies savainojumi," pastāstīja Stojanovičs. 

Kandidātu sarakstā iekļauti 24 spēlētāji. Dzelteno kartīšu limita dēļ mačā pret Slovēniju nevarēs piedalīties pussargs Jānis Ikaunieks. 

Tāpat ar izlasi šoreiz nav priekšējās līnijas spēlētāji Artūrs Karašausks un Deniss Rakels. Pirmajam ir problēmas kluba rindās, jo 14 dienas nav pilnvērtīgi trenējies, otrajam ir neliels savainojums. 

Kandidātu sarakstā nav arī talantīgais pussargs Daniels Ontužāns, kurš ikdienā atrodas Vācijas flagmaņa Minhenes "Bayern" sistēmā. 

"Man gribētos, lai mums būtu vairāk tādu spēlētāju kā Ontužāns. Ceru, ka pēc galvenā trenera maiņas Minhenes komandā viņš nokļūs tuvāk pirmajai komandai. Rēķinos ar viņu nākotnē," uzsvēra Stojanovičs. 

Latvijas komandā ir 12 spēlētāji līdz 25 gadu vecumam. "Latvijas valstsvienība varētu būt jaunākā komanda visā kvalifikācijas ciklā," teica Stojanovičs, kurš savulaik trenēja Slovēnijas izlasi. 

 

Latvijas futbolisti, ieskaitot pārbaudes spēles, nav uzvarējuši 16 mačos pēc kārtas, šajā neveiksmju joslā piedzīvojot 11 zaudējumus. Iepriekšējo uzvaru latvieši svinēja pērnā gada jūnijā Baltijas kausa mačā, bet starptautiskajos turnīros līdz šīm pēdējais panākums gūts vairāk nekā pirms diviem gadiem.

"Darīsim visu, kas ir mūsu spēkos, bet mums jābūt reāliem. Slovēnija zaudējusi trīs spēles pēdējos piecos mačos. Tā būs ļoti motivēta komanda, īpaši jau, ka tā šai komandai būs pēdējā spēle savā laukumā," norādīja Stojanovičs. "Jācīnās par punktu gūšanu, kad vien tas ir iespējams. Šīs spēles mums būs arī laba pieredze."

"Savu labāko sniegumu traucējis parādīt spēlētāju pārliecības trūkums," pauda Stojanovičs. "Ģērbtuvē, ārpus laukuma problēmas neesmu novērojis."

Latvijas valstsvienība Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rangā atrodas necilajā 143. vietā, Slovēnija ieņem 65. pozīciju, bet Austrija - 25. vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu