Girgensons: Labprāt spēlētu Rīgā savu līdzjutēju priekšā, bet arī Stokholmā būs labi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/LETA

Bufalo "Sabres" latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons Nacionālās hokeja līgas (NHL) "Global Series" spēles labprāt aizvadītu Rīgā, bet arī Stokholma ir laba maču norises vieta, intervijā ar "Sport Express" atzīst hokejists.

Piektdien un sestdien "Sabres" "Ericsson Globe" arēnā cīnīsies ar Tampabejas "Lightning". Piektdien mačs sāksies plkst.21 pēc Latvijas laika, bet sestdien - stundu agrāk.

"Nevarētu teikt, ka šis ir vienkāršs izbraukums, mūsu hokejisti no Eiropas, jo īpaši zviedri, izbaudīs šīs spēles. Un nebūs tik smagi, jo arī NHL mums ir pārlidojumi uz Rietumu krastu. Protams, ir laika starpība, taču tā nav milzīga. Labprāt aizvadītu šādas spēles Rīgā - mājās, savu līdzjutēju priekšā, taču arī Stokholmā būs labi," laikraksts citē Girgensona teikto.

Maija vidū par "Sabres" galveno treneri kļuva Ralfs Krīgers, kurš savulaik vairāk nekā desmit gadus strādāja par Šveices izlases galveno treneri.

"Ralfs ir neticami labs treneris, viņš mūs labi motivē. Visas izmaiņas starpsezonā mums daudz devušas. Tāpat jāatzīmē ģenerālmenedžera Džeisona Boterilla darbs," stāsta Girgensons.

Viņš gan pilnībā nepiekrīt, ka Bufalo komanda NHL spēlē izteiktu Eiropas hokeja stilu, kas planētas spēcīgākajā līgā ir neierasts.

"Mēs tāpat spēlējam agresīvi. Ir ātrs hokejs, divu stilu sajaukums, kas lieliski strādā," uzsver Girgensons.

Latviešu uzbrucējs savā septītajā NHL sezonā laukumā bijis 15 spēlēs, kurās guvis vienus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -4.

"Sabres" ar 20 punktiem 15 mačos ieņem ceturto vietu Austrumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu