Edgars Masaļskis: Amerikā ar kedām pa pliku dibenu neviens nesita (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Rubrikas "Ģenerāļa stūrmaņi" šīs sezonas 22. epizodē Valdis Valters uz sarunu aicinājis vienu no labākajiem Latvijas vārtsargiem un pašreizējo Rīgas "Dinamo" treneri Edgaru Masaļski. 

Šobrīd Masaļskis ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" treneru korpusā, asistējot galvenajam trenerim Ģirtam Ankipānam. 

"Pagalmā mani kā mazāko puiku ielika vārtos un tur arī viss sākās," par saviem pirmajiem soļiem hokejā sacīja Masaļskis. "Ik pa brīdim jau arī gribējās iemest kādu golu, bet ar laiku sapratu, ka mana vieta ir vārtos. Vārtsarga padarīšana man baigi patika."

11 gadu vecumā viņā aizbrauca uz Ameriku, kur apguva hokeju pie ārzemju speciālistiem. Tas bija 1991. gadā. "Kādu mēnesi paraudāju, tad vienā dienā nosolījos, ka vairs nekad mūžā neraudāšu un viss. Bija jāturas. Reizi mēnesī mums ļāva piezvanīt uz mājām. Rakstījām vēstules," teica Masaļskis. 

Ilgus gadus Masaļskis pārstāvēja Latvijas nacionālo komandu pasaules čempionātos. 

"Ļoti daudz iemācījos pašmācības ceļā, skatoties kā spēlē citi vārtsargi," neslēpa Masaļskis. "Skatījis kā spēlē pretinieku vārtsargi, ko viņi dara. Tajā laikā tāda pozīcija, kā vārtsargu treneris nemaz nebija."

Daudz viņam iemācījis leģendārais Vitālijs Samoilovs. 

Masaļskis ir visvairāk spēļu aizvadījušais vārtsargs Latvijas izlasē. 

"2006. gadā, kad izlases galvenais treneris bija Pjotrs Vorobjovs, uz turnīru Rīgā braucu ar cerību, ka būšu pirmais vārtsargs, bet viņš man pirmajā dienā pateica, ka tu man neesi vajadzīgs," atcerējās Masaļskis. "Labākajā gadījumā trešais. To man nācās sagremot. Pēc tam atnāca Znaroks un viņš bija pirmais cilvēks, kurš man uzticējās."

Masaļskis uzskata, ka Kristers Gudļevskis Rīgas "Dinamo" spēlēja labi, bet ar viņu līgumsaistības tika lauztas. "Spēlēja viņš labi. Bet spiediens no visām pusēm... komanda zaudē... kurš būs vainīgais? Protams, ka vainīgs ir vārtsargs," teica Masaļskis. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu