Šmits gūst piecus punktus, "Barcelona" kļūst par Eirolīgas līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: fcbarcelona.com

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Rolands Šmits piektdien ULEB Eirolīgas spēlē izcēlās ar pieciem punktiem, palīdzot savai komandai "Barcelona" izcīnīt jau sesto panākumu septiņos mačos.

"Barcelona" viesos ar rezultātu 93:86 (23:20, 24:20, 19:21, 27:25) uzvarēja Kauņas "Žalgiris".

Šmits Spānijas komandas rindās laukumā pavadīja 12 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā izcēlās ar pieciem punktiem, grozā raidot vienu no četriem divpunktu un vienu no diviem trīspunktu metieniem. Basketbolista rēķinā arī trīs atlēkušā bumbas, divas kļūdas, tikpat personiskās piezīmes un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Rezultatīvākais "Barcelona" komandā ar 27 punktiem bija Korijs Higinss, bet Nikola Mirotičs iemeta par trim mazāk. Tikmēr Lietuvas klubā ar 16 punktiem izcēlās Zaks Līdejs.

"Barcelona" pirmo puslaiku izdevās noslēgt ar septiņu punktu pārsvaru, bet tas ātri izsīka trešās ceturtdaļas sākumā, jo 7:0 izrāvienu veica Kauņas komanda. Viesi trešo ceturtdaļu zaudēja ar -2, tomēr noslēdzošajās desmit minūtēs izdevās veiksmīgāk nospēlēt grozu apakšā, tādējādi izcīnot jau sesto panākumu septiņos mačos. Spānijas komanda šajā spēlē izcīnīja 34 atlēkušās bumbas, kamēr mājinieki iekrāja vien 19.

Barselonas komanda pēc izcīnītās uzvaras turnīra tabulā pakāpās uz pirmo vietu.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu