Futbola virslīgas pēdējā kārtā tiek dalīta ceļazīme uz Eirokausiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas 2018./19.gada sezona noslēgsies ar četrām spēlēm, savukārt laukumā pēdējo reizi dosies Jūrmalas "Spartaks" uzbrucējs Edgars Gauračs un "Daugavpils" vienības pussargs Jurijs Sokolovs.

Latgales klubs "Celtnieka" stadionā plkst.14 tiksies ar "Jelgavu", maču tiešraidē translējot kanālam "Best4Sport Extra TV".

Daugavpiliešiem šī spēle vairs neko neizšķir, jo skaidrs, ka šo sezonu nāksies noslēgt astotajā vietā, tādējādi būs jāaizvada pārspēles par vietas saglabāšanu valsts spēcīgākajā čempionātā. Latgales vienība sezonas beigas nav aizvadījusi veiksmīgi, jo pēdējos piecos mačos izdevies tikt tikai pie vienas uzvaras, kad ar rezultātu 1:0 mājās izdevās uzvarēt "Liepāju".

Arī sestdienas pretinieki "Jelgava" sezonas izskaņu aizvada diezgan pieticīgi, jo pēdējos piecos dueļos izdevies izcīnīt divas uzvaras. Pēdējā no tām gūt pret pastarīti "Metta", kas jau septīto sezonu pēc kārtas aizvadīs pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā.

Abas komandas šosezon tikušās trīs reizes, divās no tām uzvaru izcīnot jelgavniekiem. Pēdējā komandu tikšanās reizē spēle noslēdzās neizšķirti 2:2.

Šajā spēlē "Jelgavai" nevarēs palīdzēt Daniils Hvoinickis, bet Latgales vienības rindās nebūs redzams Maksims Greks.

Sokolovam šī būs 396.karjeras spēle virslīgā. Viņš ir starp pieciem visu laiku visvairāk spēļu aizvadījušajiem spēlētājiem Latvijā.

Savas karjeras laikā Sokolovs kļuvis par Latvijas čempionu, Latvijas kausa ieguvēju, kā arī Latvijas pirmās līgas čempionu. "Daugavpils" rindās Sokolovs aizvadījis 100 spēles virslīgā, kā arī 46 spēles Latvijas pirmajā līgā. Latgales komandas sastāvā viņam šajā laika posmā ir astoņi vārtu guvumi un desmit rezultatīvas piespēles.

Savukārt čempionvienība "Riga" "Skonto" stadionā plkst.14 uzņems Jūrmalas "Spartaku", maču tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

"Riga" oktobra beigās pēc neizšķirta ar "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandu nodrošināja sev uzvaru čempionātā. Rīdziniekiem sezonas izskaņa nav izdevusies, jo pēdējā uzvara svinēta septembra beigās pret "Daugavpili", savukārt iepriekšējās trīs cīņas noslēgušās ar neizšķirtu.

Tikmēr Jūrmalas komandai šī spēle var izšķirt dalību nākamā gada UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, jo "Spartaks" tikai par vienu punktu atpaliek no Valmieras komandas. Abas sīvākās konkurentes tikās oktobra beigās, kad jūrmalnieki piedzīvoja zaudējumu, taču pēdējā spēlē pret "Daugavpili" izdevās gūt uzvaru ar rezultātu 2:0.

"Riga" rindās šajā mačā nebūs redzams Vladimirs Kamešs, bet Jūrmalas vienībā nespēlēs Ričlords Enins. Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizes noslēgušās vienīgi ar rīdzinieku uzvarām.

Īpaša šī spēle "Spartaka" rindās būs Gauračam, kurš aizvadīs savu pēdējo karjeras maču. Pieredzējušais futbolists par Jūrmalas kluba ģenerāldirektoru tika iecelts 2017.gada pavasarī un kopš tā laika apvieno spēlētāja un kluba amatpersonas pienākumus.

Trešajā sestdienas spēlē laukumā dosies "Valmiera Glass"/ViA, kas Vidzemes Olimpiskā centra stadionā uzņems čempionāta vājāko komandu "Metta", spēlei sākoties plkst.14. To tiešraidē translēs kanāls "Best4Sport TV".

Valmieras komandai šī spēle ir tikpat nozīmīga kā Jūrmalas "Spartak", jo uzvaras gadījumā nākamgad būs iespēja startēt Eirokausos. "Valmiera Glass"/ViA sezonas izskaņā sasparojusies, jo pēdējās piecās spēlēs izdevies gūt trīs uzvaras. Iepriekšējā mačā nospēlēts neizšķirti pret "Jelgavu", bet pirms tam gūtas uzvaras pār "Liepāju" un "Spartaku".

"Metta" uz šo spēli ieradīsies bez lielām ambīcijām, jo jau pirms sezonas noslēguma bija skaidrs, ka septīto gadu pēc kārtas nāksies aizvadīt pārspēles par vietas saglabāšanu virslīgā. "Mettieši" uzvaru valsts čempionātā nav svinējuši jau kopš augusta beigām, bet pēdējā spēlē ar 0:3 zaudēts "Jelgavai".

Abu komandu iepriekšējās tikšanās reizēs uzvaras dalītas uz pusēm, bet pēdējais duelis noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu.

Mājiniekiem šajā spēlē nevarēs palīdzēt Aleksejs Grajznovs.

Visbeidzot Kurzemes derbijā tiksies "Ventspils" un "Liepāja", spēli aizvadot olimpiskajā stadionā "Venstpils". Dueļa sākums paredzēts plkst.14, un to tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Ventspilniekiem šajā spēlē jāmēģina gūt uzvara vai jācer, ka zaudējumu piedzīvos Valmieras klubs, kuram panākuma gadījumā ir iespēja pakāpties uz trešo vietu. "Ventspils" pēdējo uzvaru guva pagājušā mēneša otrajā pusē, kad izdevās pieveikt čempionvienību "Riga", taču pēdējā cīņā ar 1:2 zaudēts RFS klubam.

"Liepāja" uzvaras gadījumā sezonu var noslēgt sestajā pozīcijā, tomēr tas būs iespējams, ja "Jelgavas" komanda piedzīvos zaudējumu. Liepājnieki sezonas izskaņā uzvarējuši divās no pēdējām piecām spēlēm. Pēdējais duelis noslēdzās neizšķirti 2:2 pret "Riga".

Abas komandas šosezon tikušās trīs reizes, uzvaras dalot uz pusēm, bet pēdējā mačā "Ventspils" viesos ar 2:1 izcīnīja panākumu.

Liepājniekiem šajā spēlē nevarēs palīdzēt labu sezonu aizvadījušais Kristers Tobers.

Pēdējo virslīgas kārtu izlaiž RFS vienība, kas sezonu noslēdza otrajā vietā.

Ar 63 punktiem 31 spēlē kopvērtējuma vadībā ir "Riga" komanda, bet par četriem punktiem mazāk ir 32 cīņas aizvadījušajai RFS. Tālāk ar 47 punktiem 31 spēlē seko "Ventspils", bet 45 punkti ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 44 punktiem ir "Spartaks". Tikmēr 37 punktus iekrājusi "Jelgava", par punktu mazāk ir "Liepājai", bet 30 punktus ieguvusi "Daugavpilis". Pēdējā ar 25 punktiem 31 cīņā ir "Metta".

Šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības. 

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu