Merzļikins AHL debitē ar zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins Amerikas hokeja līgas (AHL) čempionātā naktī uz sestdienu (Latvijas laiks) debitēja ar zaudējumu. 

Merzļikina pārstāvētā Klīvlendas "Monsters" komanda ar 1:2 savā laukumā piekāpās Lavālas "Rocket", kuras sastāvā spēlē Latvijas uzbrucējs Ņikita Jevpalovs

Merzļikins atvairīja 28 no 30 pretinieku metieniem. 

Jevpalovs metienus pa vārtiem neizdarīja, bet spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. 

25 gadus vecais latviešu vārtsargs uz AHL no Nacionālās hokej līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" tika nosūtīts šonedēļ. Viņa vietā uz Kolumbusu devās Matīss Kivlenieks

Merzļikins NHL uz laukuma bijis trīs spēlēs, kurās vidēji ielaidis 3,91 ripu un atvairījis 88,2% metienu. Viņam planētas spēcīgākajā līgā uzvaras vēl priekšā. 

Tikmēr Toronto "Marlies" viesos ar rezultātu 1:4 (1:0, 0:1, 0:3) piekāpās Grendrepidsas "Griffins". Toronto komandas sastāvā Kristiāns Rubīns rezultativitātes punktus nenopelnīja un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Savukārt Springfīldas "Thunderbirds" bez Rodrigo Ābola sastāvā viesos ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) piekāpās Šarlotas "Checkers".

Austrumu konferencē ar 17 punktiem 12 spēlēs otro vietu ieņem "Marlies", bet par vienu spēli vairāk aizvadījusī Klīvlendas komanda atrodas vietu zemāk, iekrājot tikpat punktus. 17 punktus 14 mačos iekrājusi arī "Rocket" vienība, kas ieņem piekto pozīciju, bet "Thunderbirds" tikpat spēlēs tikuši pie 16 punktiem un astotās vietas.

Sestdien laukumā dosies visas latviešu pārstāvētās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu