Valmieras komanda pirmo reizi vēsturē spēlēs Eirokausos

CopyDraugiem X Whatsapp
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti
"Valmiera Glass"/ViA futbolisti Foto: Jānis Līgats

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā sestdienas spēlēs 2019.gada sezonas bronzas medaļas izcīnīja "Ventspils", bet pēdējo Eirokausu biļeti izvilka "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Kurzemes derbijā "Ventspils" ar 0:1 (0:0) zaudēja "Liepājas" komandai, taču nosargāja bronzas medaļas.

Vārtus 64.minūtē guva Raivis Andris Jurkovskis.

Spraigā cīņā mača iznākumu izšķīra vieni gūtie vārti. Laukuma malā Jurkovskis atbruņoja Ingaru Sarmi Stugli, pietuvojās soda laukumam un neatvairāmi sita vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 1:0 "Liepājas" labā. Ventspilnieku centieni atspēlēties nesekmējās, taču arī zaudējums šoreiz derēja, iegūstot bronzas medaļas.

43.minūtē pa vārtu konstrukciju ar patālu sitienu bija trāpījis Lukass Rezende, 79.minūtē vārtus guva liepājnieks Ričards Fraidejs, taču rezultāts nekļuva 2:0 aizmugures dēļ.

Spēles beigu daļā uzbrukt mēģināja mājinieki, bet liepājnieki atbildēja ar asiem pretuzbrukumiem, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Vidzemes Olimpiskā centra stadionā par pēdējo komandu, kas ieguva ceļazīmi uz nākamā gada Eiropas līgas kvalifikācijas sacensībām, kļuva "Valmiera Glass"/ViA, kas spēlēja 3:3 (3:2) ar turnīra pastarīti "Metta".

Divus vārtus mājiniekiem guva Ēriks Punculs, vienus - Mārcis Ērglis, bet viesiem pa vieniem vārtiem Matīsam Zēģelem, Ričardam Žaldovskim un Kristam Kristeram Gulbim.

Vispirms desmit minūšu laikā valmierieši panāca 3:0 savā labā, 24.minūtē pēc Alvja Jaunzema piespēles vārtus guva komandas kapteinis Ērglis.

Divus vārtus viesi atspēlēja jau pirmajā puslaikā. 38.minūtē Zēģele soda laukumā "sapina" Olaidi Badmusu un raidīja bumbu tuvējā vārtu stūrī, bet 45.minūtē golu "ģērbtuvēs" pēc Zēģeles piespēles soda laukumā, neapstādinot bumbu, guva Žaldovskis.

Neizšķirtu jau 50.minūtē panāca Gulbis, un turpmākie mājinieku centieni, laukumā pēdējās desmit minūtēs laižot arī savu treneri Gati Kalniņu, taču spiediens ar vārtu guvumu nevainagojās, un Valmieras klubs "tikai" ieguva tiesības nākamsezon spēlēt Eiropas līgā, bet ne bronzas medaļas.

Pēdējo virslīgas kārtu izlaida "Rīgas Futbola skolas" (RFS) vienība, kas sezonu noslēdza otrajā vietā.

Ar 66 punktiem 32 spēlēs pirmo vietu ieņēma "Riga" komanda, bet par septiņiem punktiem mazāk sakrāja RFS. Ar 47 punktiem seko "Ventspils", 46 punkti ir "Valmiera Glass"/ViA vienībai, kamēr piektais ar 44 punktiem palika "Spartaks". Tikmēr 38 punktus iekrāja "Jelgava", par punktu mazāk - "Liepāja", bet 31 punktu ieguva "Daugavpils". Pēdējā ar 25 punktiem 32 cīņā palika "Metta", kurai jāgatavojas divām pārspēlēm par palikšanu virslīgā.

Šajā sezonā virslīgā startēja deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaida konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sestdien tika aizvadītas pēdējās virslīgas spēles, tādējādi 2018./19.gada sezona ir noslēgusies.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.  

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu